Omdömen efter "3 frågor med Allsvenskans bästa målgörare"



Hade jag legat i toppen av Allsvenskan och fått lite tid att glänsa på någon blogg så hade jag nog försökt sprida humor, glädje och kärlek i några väl valda meningar.
Axels svar på "pajas i laget" är ju inte jättespännande. Dock respekterar jag att dom kommit överrens i Önnereds HK att "what happens in ÖHK, stays in ÖHK". Hört att det är sektledaren Kenneth Johansson som lagt förslag på den överrenskommelsen. Man får ju tänka på vad man säger, denna bloggen är ju i jämförelse med den engelska tidningen "the Sun".



Slänger ihop en kort summering:


Roligaste målgöraren:

Jimmy Karlsson, med svaret "massage", på "vad han helst vill ha just nu". Det säger ju allt om nivån.


Tråkigaste målgöraren:

Axel Sundbäck, främst för att jag vet hur lustig och rolig han kan vara egentligen.


Kaxigaste målgöraren:

Johan Börjesson, "till sist har jag hög träffprocent på mina avslut". Bra Johan, spelar ju ingen roll hur många inspel man får om man inte lägger dom i nät.


Ödmjukaste målgöraren:

Erik Nilsson, Wartas egna Batman svarade en annan spelare i laget på frågan "Vem har snyggast kropp i erat lag?" Att INTE Erik har det är samma sak som att säga att Zlatan är Sveriges sämsta fotbollsspelare, att Victor Friden har dålig handled eller att Mattias Zachrisson har korta armar.


Hemlige målgöraren:

Oscar Erixon, Lindesberg. Skickat personligt brev till hans hemadress, mailat 3 gånger på Facebook. Lagt en vänförfrågan. Inget svar! "Den där jävla Alexander Berg förföljer mig, läskigt som fan." mumlar han säkert i LIFs omklädningsrum.


Mest bestämda målgöraren:

Ken Tollbring och Andreas Gannby, hörde talas om att dom hade träffats för ett möte för att formulera svaren så bra som möjligt. "Lindesberg", "Daniel Johansson", "Anders Henriksson". Uttömmande!!




Skämt och sido, jättekul att så många ställde upp! Bra, smarta svar överlag. Tyvärr är ju smart ofta synonymt med riktigt tråkigt. Man vill ju ha en och annan hemlig detalj om vad som händer innanför omklädningsrummens ljudisolerade dörrar...


Men tack så mycket, målskyttar och förhoppningsvis på återseende.


Storslaget firande i omklädningsrummet efter segern senast mot Trelleborg.



//nr 7.


Dom Perignon -02 och nakenkramar...

Alright alright. Då var det dags igen. Monsieur Sebastian diagnostiserades "fifa-tumme" och beordrades vila från tangentskrivande i en vecka, varav Madame Alex har styrt och ställt med sina nya skytteliga-polare hela veckan. Det blev en uppskattad succé plus att Alex fick ca 9 nya facebook-vänner. En win-win alltså.

Jag däremot, har jobbat lite i bakvattnet och jobbat lite mer utanför landets gränser, det vill säga mot sommarens hetaste resmål - men mer om det senare i veckan.

Igår var ju game of the week: HP Warta - Trelleborg HBK (42-32)

Veckans diskussioner har handlat om varför vi presterat så dåligt under 1:a halvlek de senaste matcherna och av den anledningen förlorat poäng vi borde ha på vårt konto. Vi kom fram till en del saker som är viktiga inför och under match.

Resultatet? Ledning 9-2 efter nio minuter.

Oerhört fokuserat försvarsspel och en målvakt i Tobbe som tog det han skulle betalade sig i en handfull kontringar som avgjorde matchen. Från minut 10 - framåt sjönk intensiteten något och båda lagen bytte mål med varandra. Roligt att vi gör mycket mål (21 i vardera halvlek) och fortfarande känner att vi har någon växel till att lägga i, framförallt i försvarsspelet. Alla som stod på banan fick näta och samtliga nummer spelade på en nivå vi skall kunna förvänta oss av varandra.

Trelleborg då? De har seriens bästa linjeråtta i pojkspolingen Börjesson och seriens bäst inbakade frilla i Carlström. Vi får se hur långt det där. 

Skönt att på sedvanligt manér få korka upp en Dompa -02, nakenkramas i jacuzzin och garva gott åt enskilda insatser. Jag har sagt det tidigare och säger det igen - Fan vad gott det är att få glädjas över goda prestationer tillsammans med andra (dvs inte bara vara två som firar en prestation, ex: Du och Yannick Tregaro).


Vi noterar att Tollbringarna i Rimbo fortsätter att vinna matcher åt sitt lag, oerhört imponerande och det skall bli intressant att se om de orkar hålla i denna trend framöver. Segern mot IFK Ystad var ju minst sagt odiskutabel.

Frågan är om Lindesberg får nöja sig med kval den här säsongen. Inkasserade en förlust mot Märsta-gänget Skånela med udda-målet på hemmaplan. Trodde verkligen de skulle presterat bättre än vad de gjort soo far med tanke på att de har det klart bästa "pappers-laget". Time to shape up?


Vi passar på att hylla vårt kära Man Utd för en kassaskåpsäker seger mot Everton. Författaren Zlatan Ranelid för två huvuden mot AS Roma och Lyon för en promenadseger (2-0) mot grannarna St Etienne. Veckans höjda ögonbryn går till London och Arsenal. Jäkligt kul att de vann, det är ändå viktigt att ha kvar lag som Arsenal i högsta divisionen.

Nu skall jag kolla på när T-ham möter Barton (QPR).

Ha en trevlig söndagskväll gott folk - Vi hörs imörra!

Kärlek// S. Björk



Vinst mot Trelleborg HBK!

Äntligen seger och äntligen en stor sedan! 42-32. Många ska nämnas. Tommy Pettersson, Erik Nilsson och Sebastian Björk står väl först i kön. Dessa 3 herrar stod för 23 mål tillsammans! Vi gör nästan mål på allt. Trelleborg HBKs målvakter gjorde väl 5-6 räddningar tillsammans på hela matchen. Giorgio Armani i Trelleborg såg högst ointresserad ut och gnällde mest!
Nu har vi uppehåll med matcherna så nu kan vi träna ner oss lite inför matchen mot Hästö borta om 2 veckor.

Kort snabbt inlägg, som alltid vid vinst! :)


Avslut. 3 frågor med Allsvenskans bästa målgörare!




Sista dagen på våran "3 frågor med Allsvenskans bästa målgörare". Det har varit en bra vecka med rekord när det gäller besökare. Kul som fasen!


Först ut är en god vän, Axel Sundbäck. Axel är vänsterskytt i Önnereds HK (moderklubb) och en spelare som varit med i skytteligatoppen i några år. Hans bästa handbollsminne är när han vann Västsvenska mästerskapet. Han ligger på delad sjundeplats med sina 43 mål.



1. Vem är lagets pajas? Hur är han?


Vi är en ganska stor trupp, så det är klart att vi är en del pajasar i laget. Men det är något vi håller inom laget. Vi i Önnered vet vilka det är.


2. Kan du nämna någon spelare som du tycker är underskattad spelare?

Jag har väldigt dålig koll på spelare, plus att vi har inte mött alla lag ännu. Så det är svårt att säga.


3. Vilken är den bästa målvakten i serien?

Vi har inte mött Lindesberg ännu, men det känns som att Daniel Johansson är den vassaste målvakten med tanke på att han spelade SM final förra säsongen.




Axel gillar att hänga runt. Bild tagen från
http://seal.devote.se/. En av dom bästa bloggarna på nätet.


Sist ut, en av dom mest målglada linjespelarna i serien, nämligen Johan Börjesson från Trelleborg HBK. Johan har stått för 46 av lagets 180 mål hittills. Han ligger för närvarande på en andra plats efter sju första omgångarna. Hans tidigare klubbar är H43, Olympic/Viking och H65.



1. Varför tror du att just du är ligans mest målglada linjespelare?


Dels så är det inte så många linjespelare som får lägga straffar som jag får. Synd men sant :-):-) Det är en stor del i att jag gör mkt mål. Sen skadar det kanske inte att jag älskar att göra mål, ser jag ett läge att få ett inspel så berättar jag det snabbt för mina lagkamrater :-):-). Till sist har jag hög träffprocent på mina avslut. Det är viktigt det med.


2. Vad är ditt målrekord i Allsvenskan? Berätta.


Det vet jag ärligt talat inte, det ligger väl runt 10-12 baljor skulle jag tro, som sist mot Västerås. Men de e klart, får man lägga 4 straffar och sätta dit dem så är 10 inte så långt bort i målprotokollet.


3. Vilket lag tror du åker ur Allsvenskan?

Tyvärr tror jag Ystad och Eslöv, båda lagen har för tunna trupper och för lite rutin. De räcker helt enkelt inte till. För vår egen del hoppas jag att vi kan hitta tillbaka till de fina insatserna vi gjorde på försäsongen och i början av serien, annars ligger även vi i farozonen för att trilla ur.




På lördag möter vi just Johans gäng och då får vi verkligen se till att göra allt för att få stopp på hans hittills framgångsrika målskörd.
Se nu till att komma till Lundbystrand på Lördag kl 15:00! Återkommer imorgon med ett kortare "inför match"-inlägg.

Ta det lugnt idag, det är ju fredag!


//nr 7.




3 frågor med Allsvenskans bästa målgörare!



Idag går vi vidare med "3 frågor till allsvenskan bästa målgörare". Nästa man på tur är bollvirtuosen Ken Tollbring. Han är född 1988 och har tidigare spelat i Skånela IF men har Rimbo som moderförening. Ken ligger på en delad nionde plats med 42 gjorda mål på sju matcher.


1. Vilket lag går upp direkt?

Lindesberg.


2. Vilken är den bästa målvakten?

Philip Åkesson i Västerås


3. Kan du nämna en spelare i allsvenskan som är ganska underskattad?

Våran målvakt, Andreas Mattsson.




Frågade samma frågor till Andreas Gannby. Målgörare som utbildats sig i Vinslövs HK och IFK Kristianstad. Född 1984. Varför han flyttat från Kristianstad till Rimbo vet jag inte riktigt. Andreas är sjätte bästa målskytt i årets Allsvenska med sina 44 mål.


1. Vilket lag går upp direkt?

Lindesberg


2. Vilken är den bästa målvakten?

Daniel Johansson i Lindesberg.


3. Kan du nämna en spelare i allsvenskan som är ganska underskattad?

Anders Henriksson i Kroppskultur.




Korta bestämda svar från herrarna. Jag nämde Skånela IF tidigare i inlägget och tänkte ta mig vidare på den inslagna vägen "norr om Stockholm" och publicera Skånelas skyttekung och den forne Hammarbyspelare Jimmy Karlsson svar. Jimmy har spelat i IFK Trelleborg och nämda Hammarby IF. Han låg med på listan inför den sjunde omgången men hamna utanför till förmån för sin lagkompis Viktor Östlundh, som noterades för hela 13 mål i den sjunge omgången. Efter sex matcher låg Jimmy i alla fall på en delad sjätte plats med sina 38 mål.


1. Hur många mål har du totalt gjort i en match på Seniornivå? Berätta..

16 Förra årets bortamatch mot IVH västerås, vi vann med en.


2. Vad önskar du dig mest av allt just nu?

En massage


3. Vilket lag går upp direkt?

Rimbo HK.



Det var allt för idag. Nu ska jag ut och knega.


//nr 7.





forts. 3 frågor med Allsvenskans bästa målgörare!




Kul respons på publiceringen av "3 frågor med allsvenkans skytteledare". Slutade med att www.alltomhandboll.nu saxade från oss och publicerade som den andra artikel på deras sida. Bevisar bara att AlltOmHandboll är en bra sida som snappar upp handbollsartiklar från alla världens hörn. Precis det vi handbollslovers vill ha!



Tänkte gå vidare med två andra målskyttar av rang. Vi börjar med den förste av tre från Rimbo HK, nämligen Jeff Tollbring. Jeff är född 1986 och har efter juniorspel i Guif hittat helt rätt i sin hemby Rimbo. Han ligger på en delad fjärde plats med 39 gjorda mål.



1. Varför tror du att ni i Rimbo går så bra i år?


Vi har hittat vårat egna Rimbospel som vi tror på hela vägen! Vi försöker inte efterlikna något lag utan kör på våran egna stil.


2. Varför tror du att ni i Rimbo har 3 spelare på topp 10 skytteligan?


60 minutersspeltid tror jag är anledningen.


3. Vilken är den tråkigaste bortamatchen?


Tråkigaste finns de nog ingen för mig. Tycker alla bortamatcher är roliga. Fast är ju aldrig fel att spela i en överfull bortahall och vinna med uddamålsseger. Men att spela mot Warta i Lundbystrandshallen är en JOBBIG match för man vet att de är ofta folktomt (ser ju ut att vara mindre folk med så mycket tomma stolar) och svårspelat.






Nu går vi vidare till vår egna skytt. Erik Nilsson har i år höjt sin målskörd avsevärt och all träning har gett frukt. Han parkerar på en delad 9e plats på 36 mål på sex första matcherna.

1. Vem har snyggast kropp i erat lag?

Det måste vara Obelix-Simon. Han som trillade i grytan som liten - starkast i världen. Dessutom finns det ingen som uppskattar spegeln vid andra sidan omklädningsrummet som han.

2. Vem är laget pajas? Berätta hur han är.

Utan tvekan lill-babianen - Henrik Johansson. Man kan säga att han låter mest och den enda som kan skada sig flera gånger under en säsong, på fotbollsuppvärmningen. Men i övrigt en riktigt go gôbbe!

3. Vad önskar du dig mest av allt just nu?

Oj, bra fråga. Jag har det rätt bra som det är just nu. Men det skulle kanske vara lite mer medgång i handbollen. Hitta ett spel med lite mer flyt, som innebär avancering i tabellen.




Erik "the body" Nilsson (t.h) fightas nere i omklädningsrummet med sin byggarkompis Adam Holm



Nu ska jag gå och lägga mig till en av alla fantastiska dokumentärer från P3. Sleep tight där ute.



//nr 7



3 frågor med Allsvenskans bästa målgörare!



Så här se skytteligan ut efter 6 omgångar:

1. Linus Nilsson, Hästö IF                       46 Mål
2. Oscar Erixon, Lindesberg IF                42 Mål
3. Johan Börjesson, Trelleborg                41 Mål
4. Andreas Gannby, Rimbo                     39 Mål
Jeff Tollbring, Rimbo                          39 Mål
6. Jimmy Karlsson, Skånela IF                38 Mål
Andreas Bamberg, Västerås                38 Mål
Axel Sundbäck, Önnereds HK              38 Mål
9. Ken Tollbring, Rimbo                          36 Mål
Erik Nilsson, HP Warta                           36 Mål



Vi tänkte att vi ville ta pulsen på seriens bästa målgörare genom att attackera dom med 3 snabba frågor var. Först ut, logiskt nog, den 19-årige skytteligaledaren ifrån Kristianstad som lånats ut till Hästö IF, Linus Nilsson.


1/ Vad kommer sig att du gör så mycket mål?

Jag spelar i ett ungt och spännande lag som verkligen har framtiden för sig. Att spela med andra som är i samma ålder och som spelar med mycket fart, är väldigt inspirerande och roligt. Dessutom tycker jag som är ny i Hästö HF att det har varit väldigt lätt att hitta ett bra samarbete med de övriga i laget, vilket har gjort att man har fått bra hjälp till skott och genombrott.

2/ Vilket lag går direkt upp?

LIF Lindesberg


3/ Vem är lagets pajas? Berätta hur han är..

Kan inte utse någon speciell till det faktiskt, men finns en del härliga lirare. Så tyvärr får jag ha något namn osagt!


Lycka till med er blogg och med handbollen,
avslutar skytteligaledaren Linus Nilsson med.




Nästa topp10-lirare ut är Västerås-spelaren Andreas Bamberg. Vänstersexa som förra året spelade med elitserielaget H43, men som inför denna säsongen flyttade hem till Västerås. Han ligger förnärvarande på delad 6:e plats i skytteligan med 38 mål.


1/ Varför tror du att just du gör så många mål?

Får mycket speltid och förtroende av tränarna. Har även fått lägga en del straffar som gör att man kommer upp i ett par mål extra per match, om man sköter dem. Detta tillsammans med en del skicklighet har nog gjort att det blivit en hyffsat målskörd än så länge.


2/ Vem är lagets pajas? Hur är han?

Bara pajaser i det där laget. Men Jakob Anderberg är den som sticker ut mest. Hans otroliga omogna sätt att vara, tillsammans med hans sjuka humor gör att man kan garva rätt gott åt(med) han. Det kryddas även med stor kunskap om väldigt mycket värdelöst vetande.

3/ Vilket är ditt målrekord i en match? Berätta om det.

Målrekordet är 13 mål i en och samma match. Kvalmatch med IFK Trelleborg mot IFK Kristianstad. Det var mycket på spel och en fullsatt hall så det fanns en hel del adrenalin i kroppen. Vilket nog bidrog till att det mesta man gjorde gick hem. Blev också en del straffar den matchen som jag fick förtroende att skjuta.



Det va dom 2 lirarna som du fick komma närmare denna gång. Snart kommer fler. Ha en bra morgon.


//nr 7.



Man U, Milan, New Z. och Bella Gulldén...

Hur fan summerar man den här helgen då? Den har ju varit minst sagt sjuk på många sätt.

Vi kan ju börja med att gratta Nya Zeeland till sitt VM-guld. Sjuka killar alltså. Vi diskuterade huruvida teamens läkare ens bemödar sig att diagnostisera hjärnskakningar, vi var rörande överens om att oddsen för det, är samma som att Dr. Sten Björnum väljer ett annat alternativ än operation, oavsett skada.

Våra blåvita själar svider efter att ha blivit sämst i stan denna säsong. Det tackar vi coach Jonas för när han checkar ut och drar till Nürge (gör mig tjänsten att ta med din adept/son Jakob Johansson). Däremot så grattar vi Ranegie till skytteligasegern. Way to go champ, det skålar vi för!



Som united-fan vill jag även passa på och sympatisera med Man City, då det verkar som att det största de har upplevt är 6-1 seger. Kom tillbaka med en buckla istället...



Dagens Man - Boateng, AC Milan. Det är så man gör när man äger en match. Brorsan i Bayern fick syna det röda istället. Så lika, men ändå så olika...

Det roligaste i handbollsväg som har hänt i helgen har för en gångs skull hänt på damsidan. "Aa, Tjeckien - Sverige" - tänker ni. Givetvis inte säger jag.

Då tänker ni "Aa, Annika Wiel-Frieden har dissat sina lagkamrater på sin blogg igen?" - Jag är nog den sista personen som vetat om det isåfall, säger jag.

Vi som såg dagens moment av "kändisbeskrivningar" i Time out fick se Isabelle Gulldéns dyka upp, varav Per Andersson utbrister; "Jag har inte en aning om vem detta är, men en kärringa är det iallafall".

Så var det med den (enligt media) stora och oersättliga världsstjärna som skall profilera svensk damhandboll. Jag har en känsla av att Per inte kommer sitta klistrad vid TV:n under damernas VM i december.

För vår egen del så bäddade ännu en värdelös 1a halvlek till förlust, som ni redan sett i tidigare inlägg.
Jag vet inte riktigt vad jag skall säga om matchen annat än den enda glädje jag känner efter matchen, är att tältpinnarna hallen stöds på inte brast på samma sätt som vårt spel. I övrigt, Eslöv kommer åka ut, punkt.

Hoppas ni får en oerhört fartfylld och rolig vecka gott folk. Själv skall jag vakta min hink med hemmagjord glögg som står och jäser.

PS. Lite kuriosa från dagens hemfärd från skåne. Vi gör ett snabbt pitstop på Burger-King. Jag kollar upp mot skärmarna och ser ca 5 meny-val. Jag frågar osäkert om det är det enda man kan välja mellan, "nej, det finns fler saker" - svarar tjejen i kassan.

"Öh, okej. Jag har aldrig varit på en restaurang som bara visar 1/4-del av menyn innan. Borde ni inte ha en meny? Eller måste man vara stamgäst för att veta vad man kan få äta här?"

Tystnad....

Det jag vill ha sagt ; Don´t eat junk-food, it´s bad food, bad service and it´s bad for you!


Hörs i veckan gott folk!

Kärlek/Respekt - SebbeBjörk





Vaaa Faan!



Idag match mot Eslöv. Fick rapporterat på sms av Sebastian efter matchen:

- Torsk, 28-26. Tror jag.

Helt sjukt! Trodde vi skulle vinna idag. Uppfattat det genom att läst på Eslövs hemsida att det stod 15-8 efter första halvleken. 3e matchen i rad som vi typ gör 8 mål i 1a halvlek. Dessutom 2a matchen i rad som vi ligger under med typ 8 mål. Det är fan inte lätt att vinna då. Jag ska inte skriva så mycket mer.

Förövrigt sjukt bra gjort av både Rimbo och Skånela. Vad håller på och hända där?
Allsvenskan är riktigt schizofren i år. Skånela som vi borde vunnit mot vinner med 47-24 mot Hallby?

Målskyttar Eslöv - HPW:

Eslöv: Kevin Hansson 6, Henrik Hurtig 5, Victor Nihlén 4, Enes Muranovic 4 (2), Robin Carlberg 3, Robin Bergqvist 3, Adam Halvarsson Arnell 1, Maui Lolohea 1.

Warta: Alexander Hallberg 6(6), Erik Nilsson 6, Mikael Bjäring 5, Thomas Johanesson 4, Alexander Henriksson 4, Sebastian Björk 1.



Orka analysera något mer. Lovade ett inlägg efter matchen och ville hålla mitt ord.


//nr 7.

Truppen mot Eslöv

Tänkte först publicera armén som ska ta 2 poäng borta mot Eslöv:

På ledarstaben har vi med oss:

Olle Johannesson
Martin "Preben" Karlsson
Robert "Robban" Helier
Smidjes Farsa

Spelare:

Tobias Lundin
Håkan "hopprogrammet" Haglund

Sebbe "MVB" Björk
Jesper Nyden

Alex Henriksson


Carlos Capo Milding
Simon Gutesjö
Mikael Bjäring


Erik Nilsson
Michael Smidje
Tommy Pettersson
Thomas Johannesson
Simon Helier

Michael Nordenstedt stannade hemma med lite huvudvärk. Själv kunde jag inte åka med bussen på grund av att jag va tvungen att jobba över. Se bilden nedan..


Heja Warta!!

 

 


Tänk om Johan Glans är på läktaren?




Nästa tripp på denna säsong är när laget åker till Eslöv imorgon. Bussen avgår kl 09:30 och jag tänkte nu ge er lite kött på benen inför morgondagens utflykt och match.

Eslöv är en stad i Skåne. Tätorten har en växande befolkning på runt 17800 (2010) och fungerar som förort till de närliggande städerna Malmö och Lund.

Eslövs HF, som endast ägnar sig åt herrhandboll, bildades 1969. Klubben har en god ungdomsverksamhet och bildar ungefär ett lag per åldersklass. Klubben arrangerar årligen en "handbollsfest" på Karlsrobadet i Eslöv, en beachhandbollsturnering.
Övriga föreingsverksamheter som bedrivs i staden är, pingis, tennis, fotboll, orientering, längskidåkning, golf. Pingis och handboll är väl det befolkning pratar om mest på gatorna kring stan. Stadens största framgång rent idrottsmässigt är när tjejerna i Team Eslöv vann SM-Guld i handboll 2 år i rad, 2002 och 2003. Detta har dock på senare tid överträffats av pingisklubben Eslövs Al som vann SM-guld 5 år i rad, 2005-2009.

Kända personer med anknytning till Eslöv är:


- Johan Glans, (född 1974) komiker som vi alla numera känner till. Tänk om han är på läktaren imorgon?


- Tina Leijonberg, (född 1962) programledare som fick sitt genombrott som Pilla i tv-serien Tre Kronor. Fick sedan ett erkännande när hon tog över som programledare i Söndagsöppet efter Alice Bah, år 1996. Har även medverkat i Melodifestivalen vid 2 tillfällen utan framgång.


- Alice Timander, född Muller i Trelleborg 1915. Flyttade som 12 åring till Eslöv där hon tog studenten för att sedan flytta till Stockholm. Där läste hon till tandläkare och blev därefter Sveriges yngsta tandläkare. Sedan blev hon underhållare, och kallad "premiärlejon", då hon flitigt besökte teaterpremiärer.


Lite rolig kuriosa för staden är att den blev omnämnt i ett direktsänt TV-program med Lasse Holmqvist för att vara "Sveriges tråkigaste stad" och blev därefter den stad som förknippar med det epitetet. Uttalandet kom från Hans Ostelius, så kallad "världsresenär". Vid ett senare tillfälle fick han frågan varför han sa så och svarade: - Sa jag så, jag menade Landskrona.


Nu över till handbollen och klubben Eslöv HF. EHF:s A-lag spelar för första gången i Allsvenskan. Detta efter att säkrat avancemanget när man vann borta mot Country i näst sista omgången av Division 1 Södra förra säsongen. Laget består i år av ca 70% egna produkter och har en medelålder på 20,5 år. Efter att EHF hade tappat hela årskullar mellan åren 1980 - 1987 så har ungdomsverksamheten vuxit till att vara Skånes tredje största på pojksidan. Frukterna av detta arbete börja nu att ge resultat i A-laget. Dock har laget börjat med 6 raka förluster och en målskillnad på -47. Dom fick en tuff start i premiären hemma mot Lindesberg och förlorade med 25-37. Kanske tog hårt på självförtrondet och respekten för allsvenskan blev lite väl stor? Närmast seger hittills har dom varit i 2 omgången då dom förlorade mot Trelleborg på bortaplan med 30-33.

På Eslövs HF hemsida har dom sammanställt en "på hugget"-lista. (efter varje hemmamatch utses 3 spelare i EHF som varit mest på hugget. Den spelare som utses till matchens spelare får 3 ormhuvuden) Listan ser i nuläget ut så här:

På-hugget-topplistan

Victor Nihlén

5

Simon Bengtsson

5

Maui Lolohea

3

Enes Muranovic

2

Henrik Hurtig

1

Tim Davidsson

1

Jim Axelsson

1


Listan sammanfattar väl dom viktigaste kuggarna i Eslövs gäng och jag antar att dom är ett laddat lag inför matchen imon och suktar efter sin första vinst i årets Allsvenskan. Vi har blandat och gett hittills på säsongen och måste höja oss för att ta hem båda poängen. Olle och Preben kallades samma trupp som mot Rimbo Roslagen. Matchen börjar kl 15:00 och jag hoppas få rapporterat per sms från Michael Nordenstedt under matchens gång, får bara sätta på ljudlöst i bio-salongen.




En trevlig lördag hälsar jag er så inkommer ett reportage direkt efter matchen imorgon.

//nr 7.




Balic, Ferry och Bieber och deras behov.




På Söndag styr Lasse-Gunnar från Hisinge Buss sitt fordon mot sydligare breddgrader, närmare bestämt Eslöv. Bak i bussen sitter glada göteborgare som är behov av vinst likt:

- Balic (inte kopian i Bosna Sarajevo) är i behov av sina ciggaretter.




- Björn Ferry är i behov av sina skidor.




- Justin Bieber är i behov av sin röst.





Ja, du fattar galoppen!

Jag har, min vana trogen, satt mig ner och luskat fram lite fakta för dig kring nästa anhalt. Förresten så röker ju säkert "Balic-kopian" också. Han verkade ju anammat allt!

Eslöv är en...




Oh no. Stopp ett tag, klockan är mycket och jag är svintrött så mer får ni om några timmar...


//nr 7.



MVB - Most Valuable Blogger

Alright, då tar Mr. MVB (most valuable blogger) plats bakom skärmen igen efter en härlig vecka som har bjudit på middagar, gott sällskap och soligt väder. Alex har tagit ett jätteansvar senaste tiden, en stor eloge till Herrn som har hållt skeppet flytande!

Idag lovade vi V9:orna en dos av våran hylla/sänka filosofi på das blog. Först ut är säsongens målspruta och Torslandas stolthet Erik "Nilsson" Nilsson.

Ni vet hur handbolls-Sverige ser ut. En förhållandevis liten skara där alla i princip känner alla och de flesta är "stöpta i samma form". Gäller det Nilsson? Nej, istället har han stöpt sig i sin egna form som hans familj i Torslanda tagit fram.


En imponerande hydda kompletteras vanligtvis med ett mindre tilltalande intellekt. Gäller detta Nilsson då?
Vet ej. Han pratar inte med någon som inte är folkbokförd i Torslanda Kommun. Precis som för Randy Quaid i Kingpin



är allt utanför Torslanda helt främmande, modernt och nytt. Ryktet säger att Clúb W tjatade i två säsonger för att få in honom på "stor-Hisingen". Precis som Randy så gör Nilsson som alla andra - fast lite mer (Lägger vi på 100 kg i bänk kör Nilsson på 130). Som handbollsspelare är han spänstig, robust och mål(kåt) - farlig. De som pratat med honom säger att han beundrar oss som vågar oss ut i storstaden där folk stjäl och köper sin mjölk.

Adam "Adam" Holm är vår andra "Torslanda-bo". Hans familj valde den röd/gröna formen när de stöpte honom.



Precis som Nilsson spänstar Adam Atmosfear högt, svävar förbi mållinjen och gör en touchdown. Det är tydligen så man gör i Torslanda, när man spelar så kallad Bånkboll. Om Nilsson är ett kylskåp är Adam en robust jävla magnet, killarna sitter verkligen ihop. Att de skulle hänga ihop var tydligen kravet deras föräldrar hade för att låta dem lämna Torslanda.

Kontentan är att det är två goa gubbar som är omtyckta av alla. De är seriösa och blir maniska när det vankas fys. Vad de gör när de inte tränar vågar jag inte svara på, men tror de hänger en del på MM Sports.

Sist ut har vi Michael "Smidje" Smidje. Det är han jag rullar hem med efter träningarna, vilket givetvis leder till special treatment. Smidje är från Mölndal som har flyttat en raksträcka bort in mot stan. Han har klivit in på en 3a plats i den bakre delen av banan och gör detta med bravur. Det är oklart om han har gått i den Julleiska handbollsskolan (som man gör i Mölndal). Antar att svaret är nej (för lite diagonalpass).

Jag googla på Smidje (idag igen) och fick fram honom en sen fredagskväll efter en sen diskplockarkväll på park.



Bilden togs efter 4 bloody mary, men Smidje identifieras på det smidjeiska leendet. Han hävdar starkt att en restaurangare (Innebär VIP-priser i baren) identifieras på sitt att hålla glaset. Det ska utan undantag hållas mellan tumme och långfinger, så att man som Smidje uttrycker det; "Ser tillgänglig och ledig ut".

Det var vad våra V9or har att erbjuda i personlighet. Vissa säger mystiska, andra intetsägande. De är iaf ett gott gäng med musklerna på jorden.

Jag skall erkänna att jag valde bort Sävehof-Sarajevo för två matcher på FIFA 12. Därför lämnar jag det okommenterat. Kan dock meddela att jag äntligen besökt Flincks blogg (Aftonbladet). Den går ju fetbort. Klippa - Klistra journalistiken imponerar inte. Riktigt mediokert. Han måste väl ändå få kulor för det?
Tänk er mig och Berg med lite kulor till repotage. Wow.

I stay with Elin Kling tills ni erbjuder något bättre.

Må väl gott folk.

SebastianBjörk




Dags att landa..


Sorry folket. Jag vet att Alex har hållt upp den här bloggen ett par dagar nu...Det syns ju inte minst på statistiken. Men vi uppskattar hur han anstränger sig.

Jag har egentligen inga ursäkter annat än att jag har haft bättre saker för mig och flytt mina åtaganden.

Champions League veckorna är schemat fullt och man hinner knappt hem innan man försvinner igen.

Men jag kastar in ett inlägg imorgon. Jag har hört att det är V9:ornas tur att få (smörj) en presentation. Samtidigt som vi tar upp hur Clúb W ägde Quiz-lokalen när AlekB lyste med sin frånvaro.

Snälla, låt mig bara landa först....




Besök oss imorgon och vi skall berika er!

Bonjour!

Han "blev dampnöjd" med sin ryggtavla.



Idag är jag helt utan fantasti. Jag slänger in lite bilder från förra veckan som ni kan gotta er med istället.



Simon och Preben (som bröstar upp sig) kör i gymmet. Roligaste är att Simon kör med minst 50 kilo för lite, men det ser bra ut.



Bilden bakom varför detta inlägget blir till i princip. Jesper, min sonson, bad mig att lägga ut denna för att han "blev dampnöjd" med sin ryggtavla. Trodde bara det va 94or som använde sig av det uttrycket.


Jag ställer alltid upp Jesper, det är lugnt! Simon myser..


Viktor Harju och Jimmy "Bastuansvarig" Nyden degar och snackar gött innan träning.


Hänt mycket i Omklädningssrummet det senast. Per Sundström är väl den som ligger bakom den uppryckningen. Vem som bidrog med sitt Xbox 360 vet jag faktiskt inte. Vi har även en projektor på gång till "loungen".


Utanför1..


Utanför2..


Utanför3.


Dessutom blev jag ratad till dagens Quiz på North American. Snacka om att vara utanför.. "Inte mer än rätt om man går mitt i allt", sa Tommy Pettersson igår. Det har han väl i och för sig rätt i. Jag får samla ihop ett eget lag och komma igen. Någon som är sugen?


Ha en härlig onsdag gott folk!


//nr 7

Han är STARKAST i Allsvenskan.



Tänkte fortsätta med spelarpresentationen, som vi påbörjade för några veckor sedan och gå över till M6. M6 är en position som är rolig att presentera rent handbollsmässigt då man kan dissa deras bollkontroll och övriga tekniska (O)färdigheter. Så roligt ska vi inte ha det utan tänkte presentera dom som människor utanför handbollsplanen..och kanske lite på.


Vi börjar med Mikael Bjäring som tillsammans med Tommy Pettersson är våran mest meriterade spelare med ett antal matcher i Elitserien och dessutom bidragande orsak till att Aranäs är uppe i den högsta serien. Jag tycker han påminner om Nic Schröder, du vet han "Hej Hej, Monica"-Nic. Mikael är en hygglig person som älskar att glänsa på quizfrågor, han var en bra stöttespelare när vi va i samma grupp på Svarta Svanen Open 11, (årlig golftävling i maj/juni). Pushade mig och va den enda som inte garva när det gick troll i det på min 113 runda.
Bästa handbollsspelaren han spelat med är: Alexander Berg och största handbollsminnet är när Alexander Berg gjorde enligt Mikael århundradets snyggaste mål, "hade det funnits dokumenterat så hade det inte behövts fler klipp på youtube", brukar Mikael säga.
Han började sin handbollskarriär i Skåre IK och flyttade till Göteborg och RIK då gymnasiet började. Efter sejouren i Aranäs ringde han själv upp Warta och frågade om han fick komma och provträna. Det gick bra och han skrev gladeligen på för 4 år utan att ens läsa igenom kontraktet.
Mycket bra handbollsspelare som tänker handboll på ett ypperligt sätt!

 

Över till nästa linjeråtta, den mycket omtalade Simon Gutesjö. Majornas stolthet som måste ramlat i trolldrycken när han va liten. Vi har inte tillräckligt med vikter i vårat gym för honom. Kör väl 6 reps på 200 kilo i benböj, helt oberörd. Han är utan tvekan Allsvenskans starkaste spelare!
Var tidigt en ung ledare i Majorna och hängde utanför Jangoo Livs dagarna i ända mellan 10 till 18 år. "Handbollen räddade mitt liv", brukar han uttala sig likt Martin Mutumba, samtidigt som han gör något tecken med händerna som liknar en 4, en 1 och en 4 igen.
Annan fakta kring "Gutekällarn":
Simon påminner lite om en ung Kicki Danielsson.
Han sitter långt fram i bussen på bortamatcherna vilket jag kan tycka är tråkigt, då vi skulle behöva en person som Simon längst bak.
Uppvärvning brukar vara en tråkig del av träning, men inte när Simon håller i den. Göteborgskan, lite osäkra leendet med nochalant utförande på höga knän å sparka bakåt..
- "höga knän... O så", "korsa fötter... O så" och "Röösha till halva.. O så"

 

Pappa Miraculix Gutesjö blandar sin hemliga trolldryck som sedan sonen Simon trillar i.

 

Över till nästa linje, Carlos Capo Milding. En spanjak som är mycket målfarlig. Kom in som en joker i slutet på förra säsongen och räddade typ kvar klubben i allsvenskan genom typ 16 av 16 avslut på 2 matcher. Carlos har spelat i Warta sedan barnsben och håller klubben intill sitt hjärta. Flyttade till Skövde för studier och spelade i Country någon säsong. Dessförinnan hade han varit i sitt andra hemland Spanien i några år.  Har ett sypeuropeisk temperament och leverera gärna en lång blick om någon rycker honom i axel på träning.
Kör Mohawk-Frill ibland och har lagets näst bästa skäggväxt, efter Sebastian Björk. Påminner om Bepop i Turtles, mest på grund av sin mohawk då :)
Kan räkna till 10 på 8 olika språk och är den enda i laget som inte är medlem i årets bastuklubb.. Han säger "bastuklubben va bättre förr" och sådana uttalanden accepteras inte!
Skulle Carlos inte klara sig utan: Öl och Alexander Bergs humor i omklädningsrummet.


Nästa inlägg hoppas jag blir Sebs, många har hört av sig genom sms och mail och varit oroliga att Sebbe kastat in handuken. Ni kan va lugna, hans underbart roliga inlägg är snart tillbaka på bloggen!

 

Sleep tight!

 

//nr 7.

 


Vi fick P-Pris i baren!



Helgen är över och vi tar med oss följande händelser:



Tompa och Svanen vann första omgången av dartmatchen. Oerhört sjukt att Tompa satte 3 gånger trippel 20. "Onehundredeighty, varålades i lokalen"


Henke och Olle körde en kaxig segergest efter vinst i andra matchen. Resten av matcherna vann jag och TommyP, dock utan bilder från dom segrarna.


Kvällens höjdpunkt, sekunderna innan Sebastian tappar hela diskstället. Såå kul!


Vi besökte också Sebastian på hans jobb på Bliss Resto. Han har sagt till oss i laget att han jobbar som bartenderchef, styr och ställer över alla bartenderna. "Ikväll är diskplockan sjuk så jag va tvungen att hoppa in för honom", sa han lite stressat när vi kom. Gick fram till bartendern och mumla lite "Det här är mina lagkompisar, fixar du lite goa drinkar med bra priser till dom". Vi blev lite impade och tänkte, han kanske har talat sanning och beställde in ett gäng drinkar till det otroligt låga P-priset 120 kr/drink. Tack Seb.


Nu siktar vi framåt och ser fram emot en rolig träningsvecka! Förövrigt ska jag till Sten Björnum imon och kolla upp min axel, för dom som bryr sig. Hoppas på ett bra svar!


//nr 7.





Förlust mot Rimbo!

Förlust 24-25...

Hmm. Gör man 7 "inför matchen" inlägg och promotar matchen som om det vore en VM-final så ska man givetvis göra en bättre match (läs 1:a halvlek). Ligger under med 8-15 i halvlek och jag förstår ingenting. Dom har 2 spelare som är lite luriga men det är ett spel som kan gå hem i en steg 1 match i Pojk-Sm. Andra halvlek tar vi bort Ken och Jeff och går från 11-20 till 19-20. Bra period som tyvärr förstördes med en utvisning och vi kom av oss lite grann igen. 24-25 känns så oerhört tungt..

All heder åt RIMBO som gör det bra med det laget dom har. 5 vinster på 6 är bra. Nu får vi bryta ner oss. Va koncentrerade på träningarna nästa veckan och göra felen rätt.

Fan..


//Nr 7


Dyslektisk handboll...

Alright.

Då var det några få timmar kvar till spelet blåses igång. HPW - Rimbo i Estrellahallen, avkast klockan 15.

Truppen presenterades igår och ser ut som följande:

T. Lundin
H. Haglund

A. Henriksson

Sebbe Björk
J. Nydén

M. Bjäring
S. Gutesjö
C. Milding

T. Johannesson
A. Hallberg
H. Johansson
T. Pettersson
E. Nilsson
M. Smidje

Pulsen? - Riktigt bra. Efter en träningsvecka i dekadens inför ÖHK-matchen, har perioden fram till nu sett nästintill oförskämt bra ut vad gäller både intensitet och motivation. Våra förhoppningar är nu att det är applicerbart även på dagens match.

Jag tycker Berg lyckades sammanfatta en stad, ett lag och en klubb (på under 1000 tecken) på ett oerhört begåvat sätt och tänker därför inte beröra  Rimbo mer än att försöka beskriva vad vi/ni kan förvänta oss för ett lag i eftermiddag.

För att exemplifiera; När vi andra har blivit skolade efter handbollens ABC vad gäller taktik, försvar och anfall, så  får man väl kalla den handboll Rimbo tillämpar, något dyslektisk.

När en dyslektiker skall läsa, har bokstäverna i orden en benägenhet att hoppa runt och därför blir ordet svårt att tyda.

Det påminner om hur Rimbos spel upplevs. De springer runt i anfallet, skjuter när man inte skall, spelar ett så högt försvar att man är osäker på om de spelar försvar eller anfall. Men. De gör de bra. Riktigt bra till och med, man behöver inte kolla längre än till tabellen.

Därför förväntar vi oss en hård match som kan svänga snabbt, där det gäller att alltid vara på tå. Det visar även förra säsongens resultat oss emellan. 18 upp hemma, 9-10 ner borta. Därför betonar jag, metaforen är ingen diss eller något hets. Utan endast ett exempel på en annan väg att vandra.

För Rimbo väntar, precis som för en bokläsande dyslektiker en process av hårt slit, oerhört tålamod och hängivelse. Två möjliga resultat av denna process; Att man har tålamodet och kämpaglöden som krävs och kan stolt säga att man klarat det. Eller att det går åt helvete. Vilka är ni Rimbo?

I allsvenskans övriga matcher så tror jag, precis som spelbolagen, på idel hemmasegrar förutom i IFK-Skånela matchen. Den enda frågan jag ställer är; är det inte dags för Eslöv att skrälla snart? Kanske blir idag?

På en helt annan planet spelar våra stadskollegor Sävehof mot ett utomjordiskt Barcelona. Har inte kollat vad spelbolagen givit Sävehof för odds, men det måste vara närmare 1000xdegen?

Ok, gott folk. Nu har jag kollat färdigt det senaste avsnittet av Gossip Girl och ska poppa upp  för en bit mat och promenad.

Vi syns i eftermiddag. Glöm inte banderollerna.

Best regards

Sebbe Björk

AlltOmHandbolls-Appen?



Tänkte slå ett slag för handbolls-appen AlltOmHandboll.nu:s som finns i AppStore och kan hamna i din telefon på några tryck. Jättebra applikation för oss som vill ha det senaste nytt inom handbollsvärlden med b.la senaste artiklarna, blogginläggen och statistiken. Många av er har säkert redan koll på den och laddat hem den för länge sedan, men för dig som inte:

Gå in på AppStore, sök på handball, handboll, aoh eller alltomhandboll och ladda hem.. Gratis!









Ha en trevlig helg!


//nr 7.

Årets HETSIGASTE Match!



Tänkte svälja den hets och kritik jag fick på mig i det förra inlägget från Sportchefen och Sebastian och försöka ge mig på våran nästa motståndare Rimbo HK och det lilla samhället med samma namn. Rimbo är en tätort (tättbebyggt område med minst 200 invånare där avståndet mellan husen är mindre än 200 meter) i Norrtälje kommun i Stockholms län, belägen 20 km väster om Norrtälje. Rimbo hade 2010 cirka 4600 invånare. Rimbo ligger längs riksväg 77 och här finns bland annat regionens största tvätteri, Textilia. Andra stoltheter är Rimbobullar,(aldrig hört om) som har fått sitt namn efter Rimbo och uppkom troligen på orten under andra världskriget. Skaparen bakom bullarna ryktas vara Wera Westerberg, som drev Weras Konditori på Stockholmsvägen 5 i centrala Rimbo under många år...

Ärligt talat...

Efter att ha sökt frenetiskt och googlat sönder internet så insåg jag att Rimbo är en sådan liten håla som aldrig haft något riktigt intressant att komma med. Sedan kan Norrtälje Kommun stoltsera med att storfilmer som Wallander - Pyramiden och Kalle Blomkvist - Mästerdetektiven lever farligt , utspelats i Rim... nej, det var inte ens Rimbo, utan Norrtälje.

För att övergå till varför vi ens skriver här till dig. Handbollen i Rimbo har fått ett riktigt uppsving dom senaste åren. Damerna, liksom herrarna, ligger för närvarande i Allsvenskan. Herrarna, med bröderna Tollbring i spetsen, har öppnat riktigt bra med 4 vinster av 5. Enda plumpen i tabellen är borta mot Irsta Västerås, förlust 29-22. Segrarna har kommit mot Hästö borta, Trelleborg hemma, Djurgården hemma och förkrossande seger mot Kroppskultur hemma med 41-33.

Bästa målskyttar i laget är Jeff Tollbring på 34 mål samt Andreas Gannby, med mottot "Passa på nu. Man vet aldrig när det blir roligt nästa gång" och Ken Tollbring "Hjärnan är viktigare än fysiken" (oh shit, du lever väl på fysiken?) på 32 mål vardera.



Bröderna Dalton på bra humör, i Åhus.

För övrigt är Rimbo HK, eller Skepptuna IK, som klubben har sina rötter ifrån, en bra förening som gör det bra med små medel.Så mycket mer fakta eller erfarenheter har jag tyvärr inte om klubben och det där med barfotahandboll tänker jag lämna utanför detta inlägg..


Det har varit mycket rolig läsning fram och tillbaka klubbarna emellan, ni som följt med här på bloggen vet nog var jag pratar om. Så nu hoppas jag att du tar dig till Esterella på lördag och tittat på årets hittills hetsigaste match! 15:00 är det gametime. Funderar för övrigt på att skriva: "Gameday" som status på Facebook imon. Neej!!


//nr 7.


Mail från SVT...

Jag skall inte hetsa. Men Alexander Berg, du är fan en hopplös människa ibland.

Varför? Gårdagens quiz-ledare var britt, vilket innebar att jag och Svanen fick sitta och översätta frågorna för Alex.
När han sedan kände att han inte kunde med att inte förstå mer (efter ca 5 frågor), så började han istället skylla på att han inte lyssnade på frågorna. Really? Efter åtta frågor får han nog och vandrar ut till sin egen theme-song i kombination med hela ställets buande:  Craig David - I´m walking away.

sometimes some people get me wrong
when it's something I've said or done
sometimes you feel there is no fun
that's why you turn and run
I'm walking away from the troubles in my life
I'm walking away oh to find a better day

Vet inte varför han valt den som "sin låt", han nämner dock hur det känns som Craig sjunger direkt till honom.

Inte nog med det så fick jag tidigare idag ett mail från SVT. Tankarna började som vanligt genast cirkulera, vill dom göra en intervju med mig? Tänk om jag gör en Andreas Ungesson intervju som kommer följa mig hela livet? Jag öppnar mailet med skakig hand och läser följande (twice):

Hej Alexander!

Vi har mottagit dina svar och sedemera skrivit ut ditt diplom. Det har dock kommit oss till känna att du, i och med att du är 26 år gammal, har överskridit vår åldersgräns på 12 år. Att du fortfarande bor hemma hos din mor vid 26 års ålder, är tyvärr inget vi kan ta hänsyn till och är inte heller ett argument till dispens. Vi vill även poängtera att du inte heller klarade vår kvalgräns, vilket är ännu en anledning till att du inte är aktuell i vårt program.

Du är dock välkommen att söka till en sjungande statistroll, stående bakom staketet i nästa sommars säsong av "Sommar-hajk". Vi bifogar ändock ditt diplom.


Med vänlig Hälsning

SVT-redaktionen

Synd Alex. Jag hoppas inte att förnedringen förstärks av ryktet som går att du gjorde en Juholt (och fuskade) genom att ta hjälp av en sjätteklassare?

I övrigt så är det två dagar kvar till match. Imorgon kommer en presentation av Rimbo HK och en pulskoll i Clúb W. Håll till godo. Ni har väl inte missat att vi göra allt vi kan för att gå Rimbo till mötes genom att ha GRATIS ENTRÉ på lördag!? Matchstart 15.00

http://www.hpwarta.se/6093-nyhetsarkiv-item-131268.html

Dagens Garv: Efter dagens träning står vi i duschen och tjötar. Då det är obligatorisk bastu-torsdag går Adam givetvis mot bastun, öppnar dörren, vänder sig om och skriker:
-"Vem fan är det som inte har satt på bastun!?!?!
-Ja du Adam, det är frågan...


Syns på lördag gott folk!

Kärlek//Sebbe Björk.

Quiz. Och team-building inför RIMBO HK.


Tänkte testa mig på ett kortare inlägg, nästan som ett/en?? tweet. Eller en post i en Activia-flaska..

Vi hade ett möte igår på North American restaurant på Viktoriagatan. Jag, Sebastian och Michael träffades 17:15 för att diskutera lite frågor. Vad, tänker jag inte berätta här. Michael Nordenstedt, som jag vill kalla för Svanen, vet inte varför, kanske har med hans utseende att göra, är en ÄLDRE MOGEN man som har sina rötter i Kärra HF. Han har nu tagit över sportchefsrollen och sköter det på ett kladerfritt sätt. Kl 19:00 var det quiz och jag hamnade mitt i det trots bristande intresse. Splittrade dom 2, redan uppdelade 4manns lagen och Seb, Michael och jag hamnade i samma lag. Jag va kass, detta va helt nytt för mig. Jag förstod inte frågorna och kunde inte koncentrera mig. Michael va ÄLDRE MOGEN man och förklarade för mig som är lite yngre. Så himla MOGEN. Sedan ringde tjejen, som jag hade bestämt skulle hämta mig i stan efter hennes träning och den MOGNE Michael tackade för att jag var med och tog hand. Sebastian va också MOGEN och ljublade över min medverkan medans jag lämnade lokalen. Trots sin ringa ålder på 25 år..


Michael visar för Sebbe, på ett vuxet sätt, hur man gör med dagens tekniska under..


Träffade Alex Hallberg på jobbet nu på morgonen och fick ta del av det slutgiltliga resultaten. Hörde att mitt sammansvettsade lag kom sist på 15 poäng av 30 och fick en chipspåse i tröstpris. Michael, som är MOGEN ÄLDRE man, delade tydligen ut chipsen broderligt över hela restaurangen. Så MOGEN.


RIK förlust hemma mot Skövde? Skövde börjar kanske komma igång. Jim Gottfridsson börjar hitta flytet även i Elitserien och Filip Krooks, the blogger, fick för en gång skäl till sin optimistiska syn på sitt CapeiroTumba genom 1 poäng hemma mot GUIF igår.


Ikväll är det träning! Då ska vi träna nere på den konstgjorda sandstranden vid Älsborgsbrons fäste. Eller? Återkommer med lite fakta om Rimbo HK imorgon.


//nr 7


Världens bästa Uppvärmningsskiva, som försvann.



För någon vecka sedan tog jag ner en ny skiva till omklädningssrummet. Jag visste vad som väntade mig. Speciellt när det är en "blandskiva". Jag har aldrig lyckats ta ner en blandad skiva med dom bästa godbitarna utan att någon (läs Tompa b.la.) ska totalsåga. Det enda som funkar är klassiska album med Queen, Creedence Revival, ja ni vet..

Såå, igår, efter en go fartfylld träning påpekade  Håk-Eye (en, och den som verkar tycka om skivan) att CD-spelaren står öppen. Går fram och blir inte speciellt förvånad då någon tagit skivan.. Går ut till våran HPWsLounge, (som jag ska ta upp i nästa inlägg)och den första jag anklagar är Tompa O'Sullivan nr 27. Han spelar antingen ett jävligt bra spel eller så är han inte alls hjärnan bakom gärningen. Jag har dock inte kollat CD-spelaren i gymmet. Tänk om någon uppskattat skivan och valt att ta ut den dit..?? Äsh, skit i det sista..Det är inte troligt i ABBA-älskade Warta. 

Men för att alla ska ha en chans att påverka skivan,(som jag antagligen får bränna ut på nytt) så tänkte jag publicera den här. Skriv om du saknar någon, jag är inte omöjlig...

- Nej, Björn Skifs - Fångad i en dröm kommer inte på tal!



Recension i måndagens GP:

"En skiva om att va ett lag, bli nr 1, hamna i ett kallt krig och framförallt en förklaring angående hur gärna man vill ha den, VICTORY alltså.."



Looptroop - Dm 87

JJ - Still

N.E.R.D. - Victory

Den Svenska Björnstammen - Dansmusik

Den Svenska Björnstammen - Vart jag mig i världens vänder

Daft Punk - One More Time

Teddybears Feat. Daddy Boastin' - Little Stereo

Whale - Four Big Speakers

Kanye West - Stronger

Janelle Monae - Cold War

Kanye West feat. Jay-Z, Rick Ross, Nicki Minaj & Bon Iver - Monster

Maskinen - Nr1.

Stakka Bo - Here We Go (12' version)

Jay-Z & Kanye West - Niggaz in Paris





Vår Coach Martin "wu TAN clan" Carlsson som jobbar stenhårt med sin BrunUtanSol nu under den mörka årstiden.



Hörs på lördag i ett kokande Lundbystrand!


//nr 7.






King-Kim, SebLar, Tojje och Simon fuckin´Gutesjö.

Sverige - Holland alltså. Snacka om att kastas mellan hopp och förtvivlan. Heeeeelt sjuk match. Först har vi King-Kims drömbalja som bara en lefty kan göra. Det trillar in ett X antal sms medan vi hoppar fjädrarna ur soffan. Sen gör Holland två snabba och de trasiga fjädrarna kastas i väggen. Sen går SebLar och Tojje fram och lägger två snabba, varav de i glädje kastas ut från balkongen. Måtte detta hålla i sig!!! SNÄÄÄLLAA, låt sommarens sommar-semester gå till ett tandblekningsrikt Polen.

Från en sak till en helt annan.

Gårdagens vinst följdes upp med lite fotboll (för en gångs skull - Unga är förjävla dåliga just nu) för att sedan löpa loss i lite tempo-handboll och löp utan boll på tunga ben.

Dagens garv bjuder vår älskade pivot C-mon Gutesjö på. Som den givna eftersläntare han är så kommer ut från omklädningsrummet när alla sitter i vårt game-room i väntan på dagen-efter snack. Följande konversation uppstår:

Preben: Simon, vad håller du på med? Har du gjort sit-ups eller?
Simon: Sit-ups? Nää, jag stod bara och jogga på stället.

Det här är en gubbe jag unnar alla att ha sitt lag.


Bilden har egentligen inte något med Simon att göra, utan är en bild jag fick upp när jag googla på Simon Gutesjös namn. Killen på bilden heter Georg Gutesjö (oklart om de är släkt) och spelar fotboll. Hans favoritprogram är Fox Kids och hans personliga rekord i trixningar är 15.

Slutsatsen vi kan dra är att den här killen är identisk med våran Geo... jag menade Simon. Men med den skillnaden att han är ca 12 år yngre. Dock skall erkännas att han har det Gutesjöska suget i blicken.

I övrigt så skedde veckans viktigaste laguttagning idag. Det vill säga till veckans onsdags-quiz. A- och B-lag togs ut på sedvanligt manér, fyra i varje lag. Skall bli intressant om vi fortsätter på veckans vinnarspår.

Lag 1:
SuperSeb, HenkeJ, AliHal, TommyBaby

Lag 2:
O´Sullivan, MikeB, Svan och Mr. Batistini (Bergman)

Två giftiga lag, en vinnare. 

Sista tio nu. Glöm inte: "Nu är den turkiska domaren inte svensk".

Vi hörs i veckan gott folk. Ut och tuta på gatorna med er.

//SuperSeb.

Rimbo - så många frågor utan svar



Sist Rimbo var här så var de jättearga när de åkte hem. Då menar jag jättearga, som matadoren i Ferdinand på julafton. Jag läste deras blogg efter matchen. De hade en rad frågor. Vi har inte hunnit svara förrän nu, men det passar ju bra när ni kommer ner på lördag igen. Frågorna är ställda den 14 feb 2011 av Ken Tollbring på http://norrteljetidning.se/lasarnytt/bloggar/handbollsbloggen som är enligt alltomhandboll rankad som nr 10 bästa blogg i Sverige. Uppdaterad för drygt en månad sedan.



1. Fyfan vilken skitmatch vi gör, men frågan är om inte domarna är mutade nere i Göteborg? Igår kan jag säga direkt att det inte fanns en chans att vinna där nere, hur bra vi än hade spelat. Får vi dessa blåsningar på hemmaplan så vinner vi varje match med 10, som Warta får idag. Alltså det är en skandal, ni skulle ha sett matchen. Går knappt att förklara.. Ni som filmade, går det att få tag i filmen så man kan beskriva för domarkommiten vad som är rätt och vad som är fel?

Svar; Här har ni en poäng. Vi i Warta brukar ofta tro att det ligger stora konspirationer bakom våra förluster (hur kan vi annars förlora??!). Så jag förstår din tanke. Dock är det när vi torskar med 1-2 bollar. Ni förlorade med 18 mål.


2. Inramningen kass, fyfan vad värdelöst att lira. Förstår att inga vill se den här bedrövelsen, max 50pers betalande på läktaren, men Warta hitta tydligen 212 i sitt referat på HEH, Haha säger jag bara.

Svar; Vi beklagar naturligvis att ni inte trivdes hos oss. Alla dom som kom, kom inte. Vi jobbar stenhårt på att få fullt på lördag. Mer om detta imorgon på www.hpwarta.se 


3. Skönhall, spelade vi i ett båtvarv? Den där arenan kan inte ha varit fylld på 30-40år. Då det fanns plats för 1500åskadare?

Svar; Det är en handbollshall, inget båtvarv.


4. Matchenslirare pris en GB-glass! Undrar hur mycket pengar GB-glass sponsrar Warta med...

Svar; Inte tillräckligt =) Dra iväg ett mail till [email protected] och berätta vad ni vill ha så åker vi ut och köper det.


5. Warta, ligger ni efter med inbetalningen till kommunen eller? Värmen i hallen var ingen höjdare, var väl kring 15graders strecket.

Svar; Ja alla pengar går till att muta domarna (jag får väl skriva att jag skojar). Dock har vi laddat med filtar och varm saft i omklädningsrummet.




Hoppas detta reder ut evetuella frågetecken så vi kan spela handboll istället. Hjärtligt välkomna Rimbo och lycka till!


//Sportchefen



HPW - Hisingens gudar och Göteborgs (vackra?) Mästare



Phu.
Vad skall man säga om den här jävla matchen? Den spontana känslan är att den var riktigt sjuk.
Clúb W och Önnered tävla om vem som kunde missa mest och bäst (Önnered stod som slutliga segrare - Grattis!). Lägg resultatet 9-8 i break på tungan, dra ett garv och tacka gudarna för att du missade 30 min av Spöket Kasper-blek handboll. För inte är du en sådan som uppskattar bra försvarsspel och ordentligt hemjobb?
Jag är det inte iallafall.

Det roligaste som hände var att "Kuba" drog ett hoppskott(!) i magen på vår egen atlet Nilsson. En magmuskel sprack medan vi andra fick oss ett gott garv. Hur lyckas man med det?? Självklart har jag svaret. Genom reflektion har jag kommit fram till följande: Man hoppar ungefär buffalo-sko högt, kryper ihop som en frusen penis i skottögonblicket och skjuter sedan från vårtgårdarna. Och vips, du har ett livsfarligt magruts-skott.

Andra halvlek kommer vi ut och gör det vi är bra på. Höjer pulsen på vår "crazyness", gör dubbla-höga femmor i lika tät följd som ett tjejlag i Flick-SMs steg 2 och för att citera lagkaptenen i det svenska rullstolsrugby landslaget efter sin finalseger mot Finland i rullstolsrugby-VM: "Vi kör över dom".


Ica-Tobbe är idag i en klass för sig. Han plockar allt (läs; 17 insläppta) och lite till. Ingen av oss andra presterar på topp, men alla presterar något. Vi stöttar varandra, ger varandra kärlek när man egentligen inte förtjänar det. Vi ler åt varandra, kramar om varandra, och det viktigaste (och det absolut bästa) av allt, vi är ett jävligt gott gäng som gör det. Vi är absolut inte världens bästa handbollsspelare, och prestera inte heller en topphandboll idag. Men det skiter jag fullständigt i och tar ett skutt i tabellen. Det skall sägas om ÖHK att det är ett duktigt och trevligt gäng, idag var de bara lite bättre på att vara sämre.
Vi njuter idag, imorgon laddar vi inför Rimbos besök på lördag 15.00.
Nu ska jag dra och ställa två pinnar i paraplystället och ta en bier.

Kärlek// SuperSeb

Vinst i Derbyt!


Jaaawohl, står det på Coach Olle Johannessons FB-status.
Preben langar upp en ny hunk bild och kommenterar "Gött med vinst-öl"
"Tomriff nr 27" skriver något klassisk O´Sullivan citat och avslutar med HPW!
Övriga spelare skriver HPW!! Alla i laget like:ar runt på varandra statusar som aldrig annars och sprider segerns sötma över Facebook. Vi är stolta! Vi vann, vi älskar att vinna!


Matchen slutade 17-22 till våran fördel. Mina naglar som inte fanns innan matchen är borta, jag måste bli frisk så jag slipper sitta på läktaren och må skit och skaka som en gammal dam med svår Parkinsons.

"Ica Kvantum" stängde lite tidigare idag. Närmare sagt 19:21 ungefär (nej, inte Kärras nytänkande matchstartsklockslag ) Jävlar va het du va! Så sköna saves!
Jag tycker det är Ali Hall som är den bidragande orsaken till dagens vinst. Han körde sina goa underjamare längst golvet som inte ens en klassisk "Tommy Salo OS 94-slide" hade ordnat!

Imorgon ska jag gå till träningen och det ska bli riktigt gött att fortsätta denna veckan. Tänk vad handboll kan påverka en.


Funderade tidigare idag och tänkte skriva ett kortare inlägg angående att det är synd om oss kanter som aldrig får några utspel. "Dom enda utspelen som jag och Sebbe får möjlighet till nuförtiden är ju här på bloggen" va en tanke som kom upp. Idag va kanterna lite delaktiga så jag avvaktar och hänger upp sågen på väggen igen. Ibland klarar man sig undan med nöd och näppe, skyttar!

17-22! Sov Gott.


//nr 7.

Kom och se Årets hetaste derby!


Idag avslutas den 5 omgången av årets allsvenska genom västkustderbyt mellan Önnereds HK och HP Warta.


Önnereds IK
startade sin handbollsverksamhet 1965 i Önnered. Klubben ombildade föreningen 1985 då handboll och fotboll skildes åt. Önnereds Handbollsklubb är klubbens namn och klubben håller sedan ombildningen till i stadsdelen Älvsborg i västra Göteborg.


"1992 invigde klubben sin egna handbollshall, ÖHK-hallen, som efter utbyggnader är godkänd för en publik på 1 000 personer. I juni 2008 invigdes ytterligare två hallar i anslutning till den redan befintliga. Önnereds HK har alltså tre hallar som ägs och drivs av klubben själv, vilket ger den en unik ställning i Sverige med exceptionellt goda träningsmöjligheter för senior- och ungdomsspelare. Man har eget kafé, gym och solarium samt sköter områdets motionscentral." - taget från Wikipedia.org


Damlaget har 9 säsonger i den högsta serien varav dom flesta är på 2000-talet. Herrlaget däremot har endast mäktat med 2 säsonger i Sverigehandbollens finrum. Jag minns säsongen 2004/2005 då Önnereds HK lyckades kvala upp genom en något krångligare väg än många andra. Dåvarande tränaren Robert Wedbergs mannar krigade på under höstsäsongen i div 1 för att försöka nå topp 4 placering och därmed få spela i Allsvenskan efter jul. Detta lyckades dom inte med utan enda chans till en Elitserieplats kommande säsong var genom vinst i div 1, sedan kval mot 4an i Allsvenskan (tror det var Hästö IF) och därefter kval mot elitserielaget Tumba i en serie på 3 matcher. Dom 2 första hinderna var avklarade och ÖHK åkte till Botkyrka för att försöka rå sig på elitserielaget. Dom förlorade första matchen med några bollar. Vinst hemma, för att sedan ta hem den totala segern med 24-27 borta i Stockholm! Elitserieplatsen va säkrad och handbollssverige var chockade! Tongivande spelare i laget har jag dålig koll på men kan tänka mig att Johan Thorén, Niklas Larsson, Magnus Andreasson och en ung Andreas Weinås var en bidragande faktor till avancemanget.


Sedan dess har herrlaget figurerat i den ombildade Allsvenskan och har varit uppe och nosat på Elitserien genom kvalserien utan att vara riktigt nära. Stommen som gör det i år ska vara Axel Sundbäck, Patrick Rodzewicz och inte minst det välmeriterade lånet från Alingsås, Ville Kangas. Dessutom har dom en duktig målvakt i form av Adam Krantz. Laget har börjat serien på ett okej sätt trots förlusten i Uddevalla för någon vecka sedan.


Utvisningar kommer visas,  knorrar kommer knorras och dönare kommer dönas! Jag hoppas att du inser vilken tight och rolig match det kan bli och kommer dit och stöttar oss i Warta så att vi kan bräcka detta ÖHK så vi kan få sjunga våran 2a segerramsa för året!



Förresten, tänkte till sist dela med mig av en illa passande verklighet taget från en div 3 match ute i Särö igår.

En inbiten Särökomet i publiken i slutet:
-" Men vafan!! Det är 5 minuter kvar och står lika i POÄNG! Då kan man väl för fan inte passa kanten??"

Dagens bistra sanning!




Ses i templet!

//nr 7.


Svar från Peter Gentzel.



För några inlägg sedan ställde jag mig frågan vad som händer med heh.nu. Jag va kritiskt mot att inte resultat uppdaterades i tid nog för att jag skulle bli tillfreds. Jag bad om att få domän och lösenord så att jag själv skulle kunna ta reda på resulten och gå in på sidan och uppdatera. Vad vore en frågeställning utan ett svar? Mailade Peter Gentzel så att han fick en chans att förklara varför situationen blivit som den blivit.

Angående resultatuppdateringen svarade Peter:

- När det gäller allsvenska resultat lägger klubbarna in detta själva. Samtliga elitserieklubbar har krav på sig att göra detta men när det gäller de allsvenska klubbarna är det frivilligt att göra det. Att ha någon på kvällstid som kontrollerar att de allsvenska resultaten kommer in (och manuellt lägga in dom om de inte kommer in) är inget som vi för närvarande har resurser till.


Han medgav sedan att dom sedan hans anställningsstart från 1 mars, "sökt olika lösningar för att få bästa möjliga uppdatering på heh.nu, men dessvärre inte lyckats till fullo."

Han är medveten om att det krävs en kraftig uppryckning från deras sida, angående hemsidan och tittar just nu på olika lösningar för att sidan ska bli den informationkälla som dom önskar. Han påpekar dock att det finns många andra uppgifter som dom anser är viktiga och kanske till och med viktigare för att klubbhandbollen ska utvecklas.

Personligen är jag nöjd med svaret och glad över att Svensk Elithandboll AB inser att det har blivit en kraftig försämring av hemsidan. Dock hade jag velat veta vilka uppgifter som dom tycker är viktigare för klubbhandbollens utveckling och varför det inte finns ett krav för allsvenska föreningar att själva rapportera in resultaten i tid efter varje match? Kände dock att detta fick räcka.

Senare på dagen gick jag in på heh.nu och såg rubriken: Vad händer med heh.nu? Har han länkat mitt blogginlägg med samma titel? Nej, men däremot hade dom gjort en enkät för oss handbollsälskare att fylla i, vilket jag tycker du borde gå in och göra så att Svensk Elithandboll AB kan få ett hum om vad du och jag vill läsa om.

Enkäten hittar du nere på högersida på www.heh.nu. Klicka på ikonen "Vad tycker du?"



//nr 7.

HPW vs ÖHK. Minnen vs Sebbe Björk.



Idag tänkte jag göra ett undantag från tumregeln och stå för en kortare monolog på vårt internet-casa såhär på en helg-dag.
AlekB har dragit upp temperaturen inför måndagens sammandrabbning med ÖHK genom att skvallra lite. Det gillar vi. Hörde snabbt rykten om att det pga AlekBs läcka blivit uppror på gatorna kring Hagen/Saltholmen, så jag tänkte: "Fan, brats som kokar över ett blogginlägg ute på gatorna? Jag drar dit och kollar". Sagt och gjort sätter jag mig tidigt på morgonen på 11ans spårvagn och hoppar av med min tårgas-mask och löparskor. Möts direkt av en äldre man och hans hund i ett förövrigt öde Hagen som lugnt konstaterar: "Snygg mask, är du en av skitungarna från Backa eller? Rör du min blåa Lexus därborta är du död!" - Nej, svarade jag kort och satte mig besviket på första bästa vagn och åkte hem.
För er som inte vet det, så kan jag meddela att jag gjort några matcher i den gröna tröjan. Det var på den tiden då legendarer som Mangan Andreasson, Thorén, Weinås, Niklas och Engelbrektsson huserade i de tusenlappstäta områdena. Det var ett riktigt gott gäng. Jag förtjänade ingen stjärna i marken denna sejour, men roligt hade jag. Man delade dusch med bortalaget och fikade med vaktmästaren. En familjär klubb (med Johansson i efternamn) och precis som i en familj, kan det tydligen finnas kontroverser och frustration. Jag har även fått äran att lära känna deras coach Cing "CK" Kong, genom min tid på handbollens IV-program Aspero. En stor människa, både bildligt och bokstavligt som är förbannat rolig. En göteborgare som som är synonym med göteborgsk. Du betalade väl för dig när du såg matchen senast, CK?
Den tiden är för mig, även om den var kort och konsist, placerat i samma minnesfolder som The Latin Kings, Skilda världar och högstadiekänslan av ögats första möten med stringtrosan. It´s at good thing!

Dagens ÖHK-lag har jag hyfsat koll på. Ser ibland killarna med Axel S i spetsen stå och huttra när jag går förbi kön in till Park Lanch. Jag tycker personligen att Axels hydda, skägg och keps är sinikativt med en hockeyspelare, men det är bekräftat att han först och främst lirar handboll. Patrik "Kuba" Rodcewicz hör man ofta på diverse premiärkvällar: "Seeebbeee, kom nu hit och ta ett glas dompa" - man tittar bort och ser 5-6 långa slanka damer stå med med ett gäng snygga 3-dagarsstubb killar, och tänker genast: "Fan, var det inte Kuba jag hörde?". Sen böjer man lite på knäna, kisar med ögonen, och visst fan står han där mellan benen på sällskapet (och då är jag kort) med två flaskor i i högerhanden och sitt kända patronbälte i vänstern, ler och ser sådär fit ut som bara "Kuba" kan göra. Den här mannen måste man bara älska.
Just det. Han har som ni ser, bott i Indien 1 år också. Därav hans konvertering till buddhismen och anledningen till att han bryter på Hindi.
Vad de här gänget kan presentera på handbollsplanen överlämnar jag till min kära bloggkollega AlekB. Jag nöjer mig med att presentera laget ur "Övrigt-kategori synvinkeln" (tror inte jag missat något viktigt). Inte omöjligt att vi kastar iväg ett informationsinlägg om Clúb W- läget inför matchen senare.

Nu ska jag öppna mitt FIFA 12. För övrigt vill jag passa på och be om ursäkt. Jag kämpar verkligen med att få till styckesindelningen. Men det är helt omöjligt. Texten drar ihop sig hela tiden, sjukt jobbigt att läsa. Är det någon som vet hur man löser detta, kommentera gärna!


Laaaater/ SuperSeb

"ÖHK-Skurt sa..."



Torsdag, träning! Inför match!! Fokus Önnereds HK! Först en kort flaskpost. Förresten, är det helt fel att lägga fokus på ett inlägg innan en match eller är det en del av förberedelserna nuförtiden?

Pratade med en spelare i ÖHK för några dagar sedan. Jag ser ÖHK som en homogen grupp som strävar mot samma mål men enligt spelaren, (som vi kan kalla "Skurt") finns det en osämja inom gruppen och inte alls den stämningen som jag fått för mig. "Skurt" pratade om att spelare är svåra att spela med och kör sitt egna race. Huruvida "Skurt" är missnöjd med sin egna roll i laget eller det faktum att stämningen faktiskt är obalanserad låter jag vara oskrivet.

Frukostmötet med Sebastian Batman var som han berätta mycket trevligt och jag ser gärna att det blir några sådana möten då å då. Är dock oerhört tveksam till att han hinner då han fått en "dille" på att springa och måste ta steg uppmätt till minst 2 mil per dag för att sedan komma hem och läsa 1 timma i boken "Born to Run". Dessutom har ju Batman, som alla tidigare känner till, en hel stad att skydda.. Så frukostmöte? nja, inte troligt... eller jo, kanske om jag tar med mig någon intressant person vid min sida. Kanske ett proffs?

Tänkte försöka mig på något omn div 1 och den serien men "Heid är väl bra i år", "S-Hof är ju alltid farliga med sina talanger" och "IK Wega, Backa eller vad dom nu heter kanske kan få ihop det" var det enda som jag fick nerprintat och insåg direkt att det inte va något för mig att ge mig på. Batman däremot har varit ute på vift och luskat lite med en av spelarna i bollklubben Heid. "Follow me, you will se" skulle han lite klämkäckt uttryckt det om han skulle varit skribenten bakom detta inlägget. Han är ju lite mer "international" än vad jag är..



Fick ett mess av Cimon imorse: "Berg, kan du inte lägga upp bilden du tog på mig när jag kom hem från Mykonoz, jag blev ju rätt bra på den" Gjorde som han ville, trots att jag förstörde lite av glansen över detta inlägget=) på tal om glans. Kolla Cimons panna..
Nä, skämt å sido! Cimon är en riktigt go gubbe som höjjer stämningen i laget så kul att han är tillbaka..

Har bränt en ny uppvärvningskiva till hemmamatcherna. Känns lite spännande, dock blev den totalsågad av den konservativa nr 27. Kom och lyssna på den nästa hemmamatch vet ja..


Nu ska jag åka till träningen!


//nr 7.

Ryggdunkningar och hjältesånger...



Efter en svettig första tid med introduktioner av diverse gentlemän i vår svart/vita kostym känner jag att ryggdunkningarna börjar falla på plats. Dvs på mina och AlekB:s axlar. Responsen är riktigt, riktigt rolig. Kan passa på att berätta att jag och AlekB har under ett frukostmöte kommit fram till vart vi vill med bloggen, nu när den växer ut till det imperium den var menad att bli. Den ska bli...en flaskpost. Vi kastar ut den, så får vågorna ta den. Ibland åt norr, ibland åt väst och ibland åt öst. Bildligt så innebär det att vi ibland hamnar i div. 1, ibland elitserien, ibland i mitt vardagsrum eller varför inte säg, tja, München. Detta kräver av mig att jag börjar intressera mig för mer än HPW i handbollsväg, och det kräver mer av er att säga vad ni vill ha, punkt.

Om ni undrar hur våra frukostmöten kan se ut så, kan det vara såhär
eller såhär
Beroende på vilken tid det är på säsongen, och, vem som bjuder... självfallet.

Det som hänt sedan jag senast gjorde en flaskpost är bl a att Cimon har kommit hem från en veckas sol och bad med hans pojkvän. De firade två månader och skulle fira detta med att åka bananbåt, promenera i bergen och avsluta med grekisk thai massage. Fråga mig inte vad det är, men Cimon sa att om jag visualiserade (han använde givetvis inte det ordet) mig en blandning mellan en grekisk sallad och en stark chiligryta, så skulle jag finna svaret. "Klura ut den du", säger han med ett leende och går iväg på breda och stela ben.
-Njaee, säger jag med ett vagt leende och tänker på alla de gånger man fått höra: "Du måste gå in på den sidan och kolla på den filmen, så jävla sjuk".
Gott att Cimon, min närmsta bänkkollega, är tillbaka. Du har varit saknad.

Har ni tid över kan ni ju gå in och kolla på Martin Preben Carlssons nya profilbild på face. Han har utvecklats till en mindre "hunk" under sin tid i Clúb W. Har inte 500 pers minst besökt hans sida lägger vi givetvis ut bilden på bloggen.

Som jag har fattat det så har vi även en ny hemsida på www.hpwarta.se, där hittar ni bloggen, övrig info, anekdoter av Stina osv.

Hörs imorgon, Salút.
SuperSeb.

Anrika HPW




Året är 1979. Roger "Ragge Carlsson, tränare för div 1 klubben HP Warta, som fått sitt namn genom en sammanslagning av 2 stycken Hisingslag några år tidigare. IF Göteborgs Handbollspojkar, som hade några säsonger i högsta serien (Allsvenskan), slogs ihop med klubben Warta och bildade tillsammans, år 1972, klubben Hp Warta. "Ragge" som den legendariske tränaren kallades höjde träningsdosen avsevärt och schemalade 5 stycken kollektiva träningspass i veckan. Detta visade sig ge resultat och "79-gänget", som då spelade sina matcher iklädda svartvita hummelkläder, vann div 1 och fick därmed en chans att kvala sig upp till Allsvenskan. Motståndet var bl.a. Guif, Gute och Kiruna där den avgörande matchen spelades mot Kiruna i Sundsvall. Vinst och HP Warta, Allsvenskt lag, kunde skrivas och sägas för första gången i klubbens då korta historia.


Några spelare som tillhörde det klassiska 79-laget var:

Stefan Ankarsten, v9 med en riktigt bössa, moderklubb Sävehof.
Janne Warvne, far till nuvarande elitspelare Tobias.
Torbjörn Lundell, mittsexa, Vm-spelare 1988.
Kent Karlsson, mittsexa, tidigare landslagsspelare som värvades inför säsongen från Lugi.
Olle Jakobsson, 9metare och brorsan Mikael Jakobsson, far till Johan, nuvarande i Ålborg, också 9metare.
Jarmo Hiltunen, högerkant som senare tog SM-guld med RIK.
Tomas Sandström, 9metare, senare landslagspelare.
Christer Magnusson, tongivande spelare som gjorde över 100 landskamper och dessutom representerade Sverige i Olympiska Spelen i Los Angeles 1984.
Bertil Janshed, försvarsspelare.
Burväktare var Claes-Göran Palmblad och Tommy Berg.
Unga upcomings var Sonny Karlsson och Anders Frankfelt.


Åren gick och HPW fortsatte sin verksamhet och försökte utveckla laget till att bli en framträdande förening i Sveriges högsta serie, Allsvenskan. Välmeriterade spelare som Claes Hellgren och Per Carlen togs till klubben och 1986 spelade klubben sin första och hittills enda SM-final!


Senare har klubben fostrat spelare som Martin Boqvist, nuvarande i den allsvenska konkurrent i Västerås som spelande tränare.
Tommy Atterhäll, bolltrollan från Hakefjordsgatans förskola, lirare i elitserielaget HK Aranäs.
Mikael Moen, högerskytt som blev försvarsstrateg i Sävehof och viktig kugge när Sävehof bärgade sitt första SM-Guld 2003.
Kristian Berntsson, mitt9, flertalet ungdomslandskamper och bra elitseriespelare.
Johan Jakobsson, högerskytt som numera spelar i Ålborg i Danmark och har Sm-Guld och Ungdoms Vm-guld på sin meritlista.

På damsidan kan Warta stoltsera med att ha fostrat Sveriges genom tiderna bästa spelare, Mia Hermansson Högdahl, nuvarande assisterande tränare för norska landslaget.

Dessutom stod Kurt Magnusson för en bedrift i sig. Kurt spelade i slutet av 60-talet i dåvarande div 3 laget Warta och gjorde det så pass bra att han blev uttagen i landslaget. Rekord?

Fakta för den handbollstokige:

Maratontabellen: 20e plats.
16 säsonger i högsta serien.
352 matcher, 120 vinster, 35 oavgjorda, 197 förluster.
7455 gjorde mål, 7961 insläppta.
275 poäng.



Are you Born to run...?




En väl uppdaterad blogg är en bra blogg? - Jag vetifan jag. Vi jobbar med lediga helger, speciellt när sista solen är framme, jag och AlekB. Jag hann snabbt bläddra igenom hans inlägg innan jag skulle skriva ett. Jag kan bara säga att jag förstår hans frustration. Nu är säkerligen inte jag en lika flitig besökare av heh.nu som AlekB, men jag kan inte förneka att jag känner igen det. Dåligt uppdaterade sidor när man söker tillfredställelse är det värsta som finns. Även om behoven är olika, är känslan densamma.


Vi lirade ju match i lördags. Som ni kanske lärt er har vi en tum-regel när vi skriver. Inga frekventa inlägg efter förlust. Men ni som suktar efter info om matchen skall få lite att gotta er i. Mellan minuterna 0-30 var vi ett kämpande lag som fick spela 5-6, 4-6, 3-6. De "eminenta" domarna hitta ett fel i varje steg vi tog och uppgivet kämpade vi på. Vi leder mot alla odds med en bubba i half-time.
Andra halvlek stänger Tobbe igen bakåt på samma sätt som vi stänger igen det framåt. Dvs att vi på tio min blivit allergiska mot att göra mål, och ingen lyckas kasta in "smittan" (bollen) i nät. Trots detta följs vi och Märsta åt till sista 6-7 min, där de drar ifrån och vinner med 3 pytts.
En tung förlust i en match där vi enligt min mening kunde plockat hem två pinnar. Tyvärr följer vi upp 30 bra min med 30 som är mindre bra. Samtidigt som domarna gör en skit-insats. Jag hoppas för fortsättningen att de hade en mindre bra dag precis som både du och jag kan ha ibland. That´s life I guess.

Idag hade vi ett bättre pre-snack för att sedan börja ladda inför Gbg-varvet med lite löpning och sedan lite bål. 1,62 mil på två dagar nu, 2,1 kommer bli en piece of cake. I övrigt så laddar vi inför ett kokande derby mot ÖHK om exakt en vecka. Förhoppningsvis lämnar vi i samma glädjerus som förra säsongen.
Under veckan kommer ni få följa med oss på inventeringar av ytterligare positioner. Vem är chips? Vem är dipp?
Jag vill passa på och lobba för boken jag läser just nu. Jag har tjatat om den i omklädningsrummet i en vecka nu, misstänker att folk börjar tröttna. Boken Born to run av Christopher Mcdougell är ett muskelvärk i bra läsning. Detta är en repotagebok om en löpande stam i Mexiko, ulthramarathon (80-160 km) i US och den "vita hästen" Caballo. Historierna hittar ni där, de mest otroliga människorna finns också. Du kommer känna ett sug av snöra på dig dojjorna och ta en runda. Vilken annan bok kan ge dig det?
...//I Afrika vaknar en gasell varje morgon. Den vet att den måste springa snabbare än det snabbaste lejonet för att inte bli dödad. I Afrika vaknar ett lejon varje morgon. Det vet att det måste springa snabbare än den långsammaste gasellen för att inte svälta. Det spelar ingen roll om du är ett lejon eller en gasell. När solen går upp gör du klokt i att springa//...


Hörs i veckan//Seb.

Vad händer med heh.nu?


Hmm, va ska jag skriva om idag. Drog mitt gummirep lite extra långt idag på träning vilket tyvärr medförde lite försämrad teknik vilket kan jämföras med Sebs lobbteknik. Alltså, ser ganska bra ut till en början,(upphopp, bra arm) men sen går allt fel. Typ 1 meter över och 1 meter utanför, förresten största chansen för oss vänsterkanter att få ett utspel på matcherna. Keep going Sebbjo.

Hmm, idag på träningen försökte jag avråda samtliga "spelare", (speltorskar) att spela på fredagens Allsvenska västderby mellan Kroppskultur och ÖHK. Jag hade en stark feeling att Kropps skulle kamma hem dom poängen. Motiveringen skulle innebära en massa klyschor så det skiter vi i. Men Honken89 satsade antagligen storkovan till det spelvärda oddset 1,25 gånger pengarna.

En fråga, Vad händer med heh.nu? En sidan som jag besökt frekvent under flera års tid men som numera är lika intressant som en vandrande pinne. Peter Gentzel i all ära, du gjorde säkert ett jättebra jobb under handbollsvm med tanke på dom goda resultaten men för att höja handbollsintresset i Sverige och våra egna serier så är det viktigt att det finns en regelbunden uppdatering med artiklar, resultat och händelser i handbollsverige. Klockan är nu 23:22 och jag kan fortfarande inte få dom allsvenska resultaten genom hemsidan, utan får gå in på Svt text 355 och se. Ge mig domän och lösenord till sidan så kan jag gå in och uppdatera resultaten i dom 2 serierna som ni utger er för att följa.

Imorgon kl 15:00 är det match nere vid varvet på Hisingen. Skånela IF från Märsta lite ovanför Stockholm står för motståndet. Ett lag som börjat väldigt bra med 3 raka vinster och 19 plus i målskillnad. Dom började med en tight match mot Djurgården på hemmaplan där dom lyckades vända 14-19 i paus till vinst med uddamålet 30-29. Sedan ytterligare en uddamålsvinst borta mot Västerås för att sedan vinna med förkrossande 42-25 hemma mot Kroppskultur. Spelarna som ska göra det är Jimmy Karlsson, (elitseriespel med Hammarby) Jesper och Viktor Östlund och polacken Kacper Wudmuch. (bilden nedan)





HP Olle O Preben kallade idag följande spelare till match:

Ica-Kasse        (Tobias Lundin)
Hök-ögat        (Håkan Haglund)

Honken89        (Alexander Henriksson)

"Snygg - Seb"        (Sebastian Björk)
"Sonson med profilbilderna med söta barn"        (Jesper Nyden)

Nic Schröder            (Mikael Bjäring)
Carlo Santana            (Carlos Capo Milding)

O´Sullivan            (Thomas Johannesson)
Ali Hall            (Alexander Hallberg)
Oktoberfiraren        (Michael Smidje)
Målmaskinen        (Erik Nilsson)
Baby med Hjälmen    (Tommy Pettersson)
Patronbältsmannen    (Henrik Johansson)
Kräftskive-Adam    (Adam Holm)
Robbansson        (Simon Helier)



Nu är klockan alldeles för mycket och Nasse ska gå å lägga sig, sömn är viktigt för imunförsvaret. Tänkte mig en comeback på Sebs gliringar men avvaktar med den tills jag ska beskriva h6 positionen.

Sleep tight så ses vi utvilade och laddade i Estrellahallen imon!

//nr 7.

RSS 2.0