Mannen som skulle beskriva för mycket...



Jag tror att alla som följer den här bloggen börjar fatta hur det ligger till nu. Jag tycker det är viktigt att förstå, för att förstå det som inte sägs i varje mening. Så det är ingen idé att förneka det längre. Jag erkänner. Min och AlekB:s relation är så sjukt obalanserad. Det har funnits många relationer som påminner om den och ni känner till de mest erkända. Om jag är Batman, är AlekB Robyn (inte han i rött, utan ni vet hon som frågar: Do you really want me?). Om jag är Nalle Puh, är AlekB Nasse (Ja, varje gång han är förkyld säger han: Åh-h-h kääära nån). Om jag är B1, är AlekB B2. Om jag är Alexander Lukas, är AlekB Kalle Anka. Ja, ni fattar den undertryckta känslan.
Fick sms av AlekB idag:
AB: Jag har ju kört igång en grej, beskriva alla så att alla vet vilka vi snackar om. Jag började med målvakterna. Tar du vänstersexorna idag?
SB: Jaha... oväntat att jag skulle få ta hand om dom tråkiga positionerna..
AB: Haha, skitkul. Men det är väl roligare om vi beskriver varandra?
SB: Phu, jaja ska se om jag får ihop något.
Så nu sitter jag här och hoppas att jag kan beskriva pojkarna med, ehh, konstruktiv kritik.

AlekB:
Min vapendragare/assistent har hjärtat först och främst hjärtat på rätt ställe. Men för att förstå hur han är så kan jag exemplifiera. Hade jag sagt att han inte hade det så hade han genast sagt: "Vadå, tror du hjärtat sitter på fel sida!? Tror du verkligen att det är bra att träna om det är så? Jag känner fan att det dunkar på högersidan."
Outside the box så har han åkt land och rike runt för att se Håkan Hellström. Arbetat på Gbg Energi senaste 7-8 åren. Tagit ett försäsongsbreak för att göra en USA-roadtrip. Den jag känner som är absolut sämst på att passa tider. Körde en "Berg flyttar in" hos sin morsa (för forever?). Postmannen fick en mindre chock när Ulla kom med en yngre ståtlig man, slängde ett öga mot postlådan för att se vad som stod; "U. Berg & A. Berg". Oh yeah. I övrigt är han förbannat rolig och den som kanske är snabbast när det kommer till att hetsa någon medan han själv tar allting oerhört personligt.

AlekH:
En man jag inte riktigt fått grepp om efter ett flertal säsonger ihop. Lagets stora gambler och är tillsammans med Cimon dom två slöaste knivarna i lådan. Men AlekH är alltid öppen för att snacka lite goa bet och har en omsättning likt ManCity. En riktigt go gubbe som är Hisings pöjk sen barnsben. Har precis flyttat ihop med sin dam som jag tror kallas "Kamphund" på göteborgska och "Schampo" på finlandssvenska. Varför förstår jag inte riktigt. På dagarna hittar ni honom på volvo-bandet, om dom sysslar med musik är högst oklart.

Johnny:
Lill-Johnny är lillebrorsa till Mellan-Nydén. Det roliga här är att det inte finns någon bror som är tillräckligt stor att bli Stor-Nydén. Den ena är riktigt liten, den andra är snäppet mindre. De är söner till Hertigen af Statoil Eriksberg och är de som står för filmerna på bussen. Behöver ni tvätta bilen eller en french hot dog, ring Nydéns. Lill-Johnny är ett nytt tillskott i Clúb W. Han väger ungefär som Ica-Tobbes lördags godispåse och springer runt och smilar hela tiden. Jag är inte helt 100 men tror att det är för att han är glad. Håller hyfsat låg profil soo far och ger såna gamlingar som mig det utrymme som vi behöver för att känna oss bekräftade. En vettig pöjk helt enkelt.
Jag hoppas jag inte har glömt någon? Antar att du smsar isåfall.

Hoppas vi hinner med ett pre-game inlägg imorgon. Skall även berätta om min första quiz-kväll med Lag 1-2. Kolla upp det!
Fred// SuperSeb.

Will Pharell dödar ju Vince Vaughn...




Skadad, utanför laget, ENSAM i rehabgruppen! När hände det senast? Gött för laget, mindre kul för mig!

Lika mot Hallby borta är väl ok! Hörde något om att TommyBaby fick ta på sig ett lösskägg och en stor arbetshjälm när han skulle gå ut till bussen. Så mycket mer vet jag inte om matchen. "Sebbe, Fixar du ett inlägg idag om matchen igår osv?", skrev jag tidigt på lördagsmorgonen för att försöka få Sebbe att ta hand om bloggen över helgen då jag hade fullt upp med att gå på bio.. Inget svar från SEB.. på hela helgen. Inget inlägg heller för den delen. Han kanske hade fullt upp att fika och checka in med fotbollsproffs på SoHo?
Fick, aning överraskande, en WordfuedInvite av Kaliber-Sebbe idag. Har han övat mot någon sämre i 3 veckor, tänkte jag genast. "Shit, han kanske har jobbat upp sig från rätt kass till OK med ett utropstecken" Första ordet.. LÖSEN på 20 poäng och han hade redan slagit sin totala poäng från förra gången vi "tävlade". Detta va ungefär i samma skede som hade gjorde narr av Henriksson och Gutesjös match på samma spel.

Tänkte genomföra en liten truppresentation och börjar ganska logiskt med målvakterna.
Först ut är våran goalie från flera år tillbaka, Tobias "Ica Kvantum" Lundin.
"Ica" kom till Warta runt 2003 efter att ha blivit upptäckt i Kärra genom en trendig hemsida. Om du inte varit inne bör du gå in där nu. Mycket tips angående trender och hur man bakar den perfekta snusen på ett stilfullt sätt: http://come.to/trend.
Utöver den trendiga biten och rent handbollsmässigt är Ludde en riktigt stabil målvakt som är som bäst när han är lite tjurig. Han gillar att göra Wet Willys på bussen på bortaresorna och köper mycket godis på Statoil när vi stannar. På frågan "Skulle jag inte klara mig utan" svarar han: Handlingen på Ica på måndagar och hans favoritcitat är "Will Pharell dödar ju Vince Vaughn med hästlängder."

Nästa målvakt är Håkan "Håk-eye" Haglund som kom till oss inför denna säsongen, han sitter bredvid mig i omklädningsrummet, att hamna bredvid Alexander Berg borde man kanske behöva arbeta på under flera säsonger tänker nog många. Så tänkte jag också men ville inte vara ohövlig och snäsa bort honom. Han va ju ändå go som sa: "Woow, jag trodde aldrig jag skulle få sitta bredvid dig direkt" vid första mötet. Håk-eye är född 91 och är monterad i talangfabriken Sävehof. Han är en oerhört seriös målvakt som körde hopprogrammet i Skatås den gången jag såg honom i somras, den gången jag va där.

Våran yngsta målvakt är Viktor Harju Knutsen (iaf på Facebook, och det är väl facit?), som hastigt tillkom till vårat gäng. Jag va sjuk i halsfluss och hade så varit i 1 vecka då jag något bättre tog mig ut till HeidHallen för att se träningsmatchen mellan Heid - Warta. "Vem är den målvakten? Aldrig sett förut. Bra ju! Kul!" Vet inte så mycket om honom, född 94 och spelar med Backas junior lag som lyckades gå till steg 2 i pojk-sm för någon helg sedan. Undra hur det steget är, fick aldrig spela det.


Nu ska jag in och boka lite biljetter för nästa veckas biopremiär.

//nr 7.




En mer svajig helg...

I och med att AlekB tappade sin axel från höjden av ett hoppskott och står numera och drar i ett skosnöre på gymmet så får tydligen ta hand om inläggen as well för att, som AlekB uttryckte det, he ain´t got anything to bring to the table (Åh fan, tänkte man. Ditt liv verkar ju svinintressant. Var inte du på bio för någon vecka sen?). Jag har även märkt att lämnar man över den till AlekB en helg så sjunker statistiken som en tyngre dam på djupt vatten.
Nog om det.
Matchen mot Hallby är ju det en historia i sig. Under eftermiddagen åker vi ungefär 15 foppatoffel-kast till Jönköpingland och landar i hallen efter en kortare presentation av staden by Myrfalk ca 2,5 h innan matchen. Jag, BigMike, O´sullivan och taxi by Myrfalk tar en sväng om ner mot "city" och tar en kaffeshot på Wayne´s coffee (the place to be, rent ut sagt). Påvägen hör man hela tiden viskningar: "är det inte myrholm" - "Är du dum i huvudet eller? Myrstedt heter han"! - "Men det är klart det är han, det står ju Taxi Göteborg på jackan". Roligt för oss som var med, mindre roligt för taxi by Myrfalk.
Matchen då?
Vi inledde hyfsat svagt och coacherna Nordendorph,15 och Bååk,17 hade fått pulsen på sina grabbar ordentligt och hade efter 15 min dragit ifrån till en fyramålsdiff mot Göteborgs galacticos. Vi gör en gedigen insats från minut 20-50 och leder med 6 pytts med 12 min kvar. Hallby spelar upp sig precis när vi är påväg och stoppa våra 2 pinnar i materialväskan och vänder tillsammans med domarna matchen. Jag hatar mig själv för att jag kan med att gnälla på domarna då vi har oss själva att skylla till 100 per-cent, men jag tycker helt enkelt inte att de höll måttet och jag hoppas därför att vi inte får dem igen. Sagt. Just det, det blir 28-28 i matchen också.
Roligt att Sportmanager och hans vapendragare Stinsen hängde med på vår roadtrip. I övrigt så missade Smidje matchen pågrund utav att han var på inventering av tyska ventilationssystem/oktoberfest. Självklart så tänkte han på oss här hemma och önskade oss lycka till med ett kort på sig själv från München
(Han åkte dit helt själv)
Efter kvällens fyspass laddar vi inför match en på lördag mot IF Märsta.
Vi hörs i veckan! Bonchår//SuperSeb

HP Wartas Direktör har ordet.




Då var det dags för den andra bortamatchen för denna säsongen! På schemat står If Hallby Hk. Jag har fått ta över äran efter Bill och Bull för att skriva detta gästinlägg. Hallby hade nämligen nöjet att få avlöna mig under 2 säsonger 2008-2010. Så jag vet nog mer än det flesta i HPW om fredagens kombatanter.

Något förvånad blev jag dock när Kissie och Blondinbella valde att ge mig 15 min of fame då dom gärna solar sig i strålkastarnas ljus.

Lite kort om staden Jönköping för er som inte är lika beresta som "direktören". Den är vackert belägen vid Vätterns strand. Jönköping brukar kallas Sveriges Jerusalem, då det finns fler kyrkor än invånare och fler pizzerior är vad det finns i falafelens mecka Malmö. Man kan beskriva Jönköping som en arbetarstad där vi fått följa Husqvarnas utveckling från symaskiner till gräsklippare. Sedan har vi även det välkända köpcentret A6. Deta kommersialismens högborg där du fan i mig hittar allt... Skulle du inte finns det du söker då ska du fan i mig ine ha något heller. Dock inte att föringa, när vi är inne på storheter, är den fantastiska restaurangen La Dolce Vita. Jag blir knäsvag när jag tänker på deras fantastiska Schnitzel! Är ni på genomresa eller helt krasst spenderar en helg i "Johan Davidssonland" får ni absolut inte missa detta.

Fredagens motståndare då?

Hallby har en rätt trevlig historia när man tittar i backspegeln. Storhetstiden ägde rum under 1960-talet där man på härligt småländskt vis satsade på det fina årgångarna man fick fram under 50-talet. Två gånger spelade Hallby final i Junior-Sm, tyvärr gick man bet och nådde inte hela vägen fram men där föddes intresset för vår älskade sport. 1963 gjorde man debut i handbollens finrum när man mötte Vikingarnas IF ifrån Helsingborg i den berömda "Kåken". 1966 betalande??(tveksamt) skrevs publiksiffran till och de rekordet står sig än idag. Säsongerna 63/64 och 65/66 blev klubben 3 respektive 4 och följde upp dessa prestationer genom att åka ut serien nästkommande år.

Hallby har senare varit uppe och nosat på Elitserien men aldrig riktigt räckt ända fram.
1969 - Föll i kvalet
1970 - Föll i kvalet
1971 - Föll i kvalet
1985 - Föll i kvalet
2002 - Föll i playoff
2007 - Föll i playoff

Stora grabbar:
Reidar Hallberg
Claes Ribendahl, 107 landskamper
Hans Ekstrand
Magnus Rydström
Johan Pettersson

I Hallby anno 2011 så får vi se upp med Martin Andersson (m9). En härlig spelare. Skitsamma om det är träning eller match så spelar han med hjärtat utanpå tröjan. Bra skott och pigga ben.

Simon Aulen, vet ej hur återställd han är efter sin knäskada men om han har vaknat på rätt sida och har trollerilådan med sig så kan det komma en och annan godbit.

Mattias Qvick, som jag mött när han höll till i Cyrus, duktig i sitt spel, bra i läger och enligt "Getterna" själva seriens bästa mitt6a.

För oss i HPW gäller det att koncentrera oss i 60 minuter. Hallby är svårspelade i "Kåken" och kommer inte vika en tum varken i fart, inställning eller kämpaglöd. Vi måste få tag i försvarspelet bättre än mot IFK Ystad så att vi hjälper våra målvakter. Vi måste även vara rejäla i vårt spel framåt och göra det vi bestämt oss för. Om undertecknad får ha ett önskemål så skulle det kanske vara lite mer kantutspel, men ytterniorna har gjort sin läxa. Man hamnar inte i tidningen för att ha passat.

Släng gärna ett extra öga på följande spelare i HPW:

The Body.
O´Sullivan.
Mannen med måljogget.

Senast mot Ystad tog Erik "the Body" Nilsson ansvaret. Denna grekiska gud styrde sin trupp likt Beckenbauer under tyskarnas storhetstid. Henrik (jag har aldrig fystränat i mitt liv) Johansson var också stekhet fram till dess att han drabbades av en "lower body injury". Då slängde vi in O´Sullivan på h9 och som den kamikazepilor han är gick han in och tog ett stort ansvar framåt.

Får vi Sebs Zlatanmålgest även på fredag? Vi hoppas ju givetvis på det!

19:00 eller 19:30, enligt heh.nu är det avkast i Jönköpings Idrottshus.
Be there or be square!


Over and out/ Direktörn

Apropå magisk kick.



En fantastisk dag idag med 2 friska pinnar med sig och en träningsledig eftermiddag. Tänkte jag skulle kommentera lite angående matchen igår. Erik Nilsson! Oj va många bra grejer du gjorde igår...och en ganska dålig (du vet säkert vilken jag menar). Antar att du har hjälmen på dig i bussen upp till Jönköping på fredag? Förövrigt så förstår jag precis känslan som gårdagens matchhjälte med sitt avgörande mål, SuperSeb, beskriver. Förstår precis vilken kick han menar. Dock lämnade han någon kick som jag skulle förklara..återkommer till det.

Nästa match är mot IF Hallby HF på fredag. Pratade med pappa förut och undrade om han hade någon fakta om Hallby, det hade han väl inte direkt men han kom ihåg första gången han mötte Hallby när han spelade i Heim, 1964! "En heldagsresa, med tåg och byte vid Falköping! Mitt i vintern, kallt som fan" Tur att transporterna är smidigare idag, annars hade nog bortamatch-seb lagt måljogget bakom sig för flera år sedan.

Apropå bortamatch och för att återkomma till det här med en speciell kick. "Ni vet den kicken man får när man går hem med en tjej/kille som är två divisioner fräschare än en själv", skrev Sebbe i sitt förra inlägg och ville att jag skulle förklara, då han aldrig varit med om det. Ärligt talat så har jag aldrig fått en direkt kick av att gå hem med en snyggare tjej, men däremot är kicken man får när man märker att tjejen man träffat är en riktigt bra och rolig tjej, helt magisk. Utseende är inte allt, Sebbjo. Det verkar även din flickvän ha fattat ;-)



Återkommer imorgon med lite fakta om Jönköping som stad och Hallby som lag.


//nr 7.


Pågen som åkte hem med 0 poäng...

Vill du se 15 korta (och tjocka) herrar prestera en "berg (inte alex) och dalbana handboll" som avslutas med två pinnar rakt upp i tabellen? Kom ut till Lundbystrand en grå tisdagkväll. På planen fanns stora hjärtan och en stolthet som hade samma behov av bekräftelse som en högstadietjej i string och kort-kort. Vi som alltid söker den bekräftelsen, som alltid törstar efter mer av den, vet att det är segrarna som ger kicken. Ni som inte sysslar med lagidrott, eller idrott överhuvudtaget undrar kanske vilken kick?
Då får ni er förklaring här. Ni vet den kicken man får när man går hem med en tjej/kille som är två divisioner fräschare än en själv (Har jag hört. Alex får förklara mer nästa inlägg). Kicken man får när man går plus på Casinot eller den inre skadeglädjen man känner när det skiter sig för en polare på en tenta medan man själv löser den med marginalen +1. Den kicken, som du samtidigt får dela med dina kamrater, det är ren magi.
En kort redogörelse av matchen?
Det var ett taggat gäng som kom till samlingen. Ica-Tobbe hoppade på kladdkakorna på lika ståtligt sätt som en Robinson-vinnare efter 3 månader på en öde ö. Vi andra kastar en tom blick på de tomma kakformarna och zippar besviket på en kopp kaffe gjord på kaffebönor rostade i en källare i en förort till Karlstad. Efter en kortare promenad och ett kortare snack (Kom vi överens om han Oliver spelade V9 eller H6? Jag vet fortfarande inte) stega vi upp för match.
Ed Nilsson höll jämna steg med Ystad hela tiden de första 30, vi statister såg till att bollen kom fram till Herr N och joggade lugnt hemåt. Lite skakigt bakåt och trots ett större stomi-läckage emellanåt ledde vi i halvtid. Andra halvlek är svajig och vi andra får också vara med och lira. Bra prestationer över hela banan gör att vi efter många om och men vinner med 1 pytts (SuperZeb avgör) över Hansen m fl.
Poängterat är, att Hansen är back in buisness efter sin uppvärmning i Stavsten föregående säsong. Erkännas skall att han var en större favorit när vi satt och kollade matcher som Johan Öster recat in på VHS i Hallsberg -99. När vi möts så förundras man över hur han myser runt på Niklas Skoog-manér under hans sista år i MFF och inte alls ser ut att hålla den klass han faktiskt gör.
Efter matchen framförs ett mail riktad till mig och AliB. Alltomhandboll.nu-Leif har länkat vår blogg på deras sida och önskar nu att vi gör detsamma. Då ska jag vara helt ärlig och säga - Hur fan gör man det Leffe? Jag lärde mig infoga en bild för två dagar sedan. Maila mig gärna på [email protected] med en detaljerad beskrivning så skall vi lösa det. Men i och med att vi har så många besökare nu så ser jag gärna att det finns ett bifogat löfte om en minst en 12e plats i nästa års tippning av allsvenskan!?
Skämt å sido. Besök alltomhandboll.nu och läs på.
I övrigt har jag investerat i en spännande bok. Born to run av Mcdougall. Jag tror stenhårt på den och tycker att alla som har en Sthlms-resa inplanerad borde köpa den.
På fredag reser vi med vår Site-sajing ledare Myrfalk till hans kära 3e stad Jönköping belägrat i närheten av Vättern. En stad som annars är känd för sitt medelmåttiga fotbollslag Jkpg Södra och något hockeylag. Kända människor från staden är bl a. Nina Persson i Cardigans, Lars-Åke Lagrell, mysfarbror i SvFF och sist och absolut minst: Amy Diamond. Hoppas någon kommer på matchen.
Välkomna åter!
Seb.

Läcka i Warta?





Trots stängda dörrar, vilket räcker då "the hatch" är utan fönster, så har dagens matchtrupp läckt ut till diverse dagstidningar. Oklara och felaktiga uppgifter till press gör saken den att vi i HPW valt att släppa truppen innan matchstart. Vems som är läckan i laget är något för gruppen att ta reda på.

Truppen mot IFK Ystad är:

Ica-Tobbe i en kasse.
Håkeye aka Haglund

Bergakungen himself

Wordfued-Seb
Myr-Stackarn (debut)

Carlo med S
Simon med C som han i Paradise Hotel

The Body Nilsson
TommyBaby
Underarms-Henke
Han som vet hur man hänger dit dom-Tompa
Simon Helier med sin hestkrafter
Schmitzer

Sist men inte minst, Ali Hall, som gör efterlängtad comeback.

Coach: Olle Johannesson och FB-Preben.


Vill förresten passa på att gratta våran coach Martin "Preben" Carlsson som lite oväntat fyller år idag! Ska göra allt för att du ska få fira med 2 poäng!


Ses kl 19!

//nr 7



Anrika HPW.




Året är 1979. Roger "Ragge Carlsson, tränare för div 1 klubben HP Warta, som fått sitt namn genom en sammanslagning av 2 stycken Hisingslag några år tidigare. IF Göteborgs Handbollspojkar, som hade några säsonger i högsta serien (Allsvenskan), slogs ihop med klubben Warta och bildade tillsammans, år 1972, klubben Hp Warta. "Ragge" som den legendariske tränaren kallades höjde träningsdosen avsevärt och schemalade 5 stycken kollektiva träningspass i veckan. Detta visade sig ge resultat och "79-gänget", som då spelade sina matcher iklädda svartvita hummelkläder, vann div 1 och fick därmed en chans att kvala sig upp till Allsvenskan. Motståndet var bl.a. Guif, Gute och Kiruna där den avgörande matchen spelades mot Kiruna i Sundsvall. Vinst och HP Warta, Allsvenskt lag, kunde skrivas och sägas för första gången i klubbens då korta historia.


Några spelare som tillhörde det klassiska 79-laget var:

Stefan Ankarsten, v9 med en riktigt bössa, moderklubb Sävehof.
Janne Warvne, far till nuvarande elitspelare Tobias.
Torbjörn Lundell, mittsexa, Vm-spelare 1988.
Kent Karlsson, mittsexa, tidigare landslagsspelare som värvades inför säsongen från Lugi.
Olle Jakobsson, 9metare och brorsan Mikael Jakobsson, far till Johan, nuvarande i Ålborg, också 9metare.
Jarmo Hiltunen, högerkant som senare tog SM-guld med RIK.
Tomas Sandström, 9metare, senare landslagspelare.
Christer Magnusson, tongivande spelare som gjorde över 100 landskamper och dessutom representerade Sverige i Olympiska Spelen i Los Angeles 1984.
Bertil Janshed, försvarsspelare.
Burväktare var Claes-Göran Palmblad och Tommy Berg.
Unga upcomings var Sonny Karlsson och Anders Frankfelt.


Åren gick och HPW fortsatte sin verksamhet och försökte utveckla laget till att bli en framträdande förening i Sveriges högsta serie, Allsvenskan. Välmeriterade spelare som Claes Hellgren och Per Carlen togs till klubben och 1986 spelade  klubben sin första och hittills enda SM-final!


Senare har klubben fostrat spelare som Martin Boqvist, nuvarande i den allsvenska konkurrent i Västerås som spelande tränare.
Tommy Atterhäll, bolltrollan från Hakefjordsgatans förskola, lirare i elitserielaget HK Aranäs.
Mikael Moen, högerskytt som blev försvarsstrateg i Sävehof och viktig kugge när Sävehof bärgade sitt första SM-Guld 2003.
Kristian Berntsson, mitt9, flertalet ungdomslandskamper och bra elitseriespelare.
Johan Jakobsson, högerskytt som numera spelar i Ålborg i Danmark och har Sm-Guld och Ungdoms Vm-guld på sin meritlista.

På damsidan kan Warta stoltsera med att ha fostrat Sveriges genom tiderna bästa spelare, Mia Hermansson Högdahl, nuvarande assisterande tränare för norska landslaget.

Dessutom stod Kurt Magnusson för en bedrift i sig. Kurt spelade i slutet av 60-talet i dåvarande div 3 laget Warta och gjorde det så pass bra att han blev uttagen i landslaget. Rekord?

Fakta för den handbollstokige:

Maratontabellen: 20e plats.
16 säsonger i högsta serien.
352 matcher, 120 vinster, 35 oavgjorda, 197 förluster.
7455 gjorde mål, 7961 insläppta.
275 poäng.


Imon kämpar dagens HP Warta för att leva upp till den anrika föreningens historia. IFK Ystad står för motståndet och jag hoppas att du kommer och stöttar denna underbara föreningen som vägrar släppa greppet.

19:00 Lundbystrand.


//Nr 7.

Raise from the ashes...

 

Antar att det är på sin plats att redogöra för matchen mot O/V i en kort sammanfattning. Övervägde att envist ignorera att matchen någonsin existerat, men konstaterade senare att det vore att dels nonchalera hemmalagets fina insats och vidare nonchalera ett tillfälle att ta lärdom av. Ett kort referat finns på vår hemsida: http://www.laget.se/wartahandboll/

 

Här kan jag ödmjukt konstatera att O/V har en bra start 6a, allsvenska mått mätt. Samt att det är många lag som kommer tappa poäng i ”skymundan av Olympia-arena”. Däremot ställer jag mig tveksam till om de blir seriesegrare säsongen 11/12. Den som lever får se.

 

Skall man se till vårt eget spel var framförallt första halvlek ett skämt i sig. Vi går ifrån våra överenskommelser och visar upp ett försvarsspel som säkerligen hade tagit oss till steg 4 (i ICA-cupen), men inte mer. Det positiva denna match är att våra få brister tydligt identifierades. Inget beröm utdelas!

 

En bra träningsvecka och en ledig helg (Förutom X h mental träning framför fotboll och ett gympass) senare möter vi IFK Ystad på tisdag i vår egen kokande arena. Ett tillsynes underskattat lag som sänkte Kropps som en käftsmäll mot en dam av den lättare klassen, med 9 pytts i premiäromgången (till oddset 3,40).  Vi hälsar pågarna välkomna till vårt vackra

 

 

Vår grupp känns oerhört motiverad och vi ser på matchen med tillförsikt. Det är ett laddat gäng som kommer entra planen 18.55. Jag är helt övertygad om att prestationen kommer vara ljusår från den i onsdags.

 

Avslutningsvis passar vi på att notera att Rimbo kammat full pott efter omgång 2. Irsta/Boqvist skojade med hallby och våra Göteborgs kollegor ÖHK fick 2 poäng efter ett vad ryktet säger, ett riktigt sömnpiller.

 

PS. Eftersom jag har veto-rätt att bestämma vad som skrivs här passar jagpå att gratta min goda vän Marcus Olausson och hans Claudia till deras nyfödda prinsessa Stella. Vi välkomnar henne med ett evigt medlemskap i HPW. Vi hoppas att du en dag går i pappas fotspår....

 

 

På återseende/ Seb.


Vi är Hp Warta!



Vi
kommer att erövra det som aldrig har erövrats. Att förlora finns inte i vårt medvetande. Vi kommer tro där andra före oss har tvivlat. Vi kommer alltid att sträva efter att upprätthålla prestige, ära och respekt för HP Warta. Vi har tränat hårt, och nu kommer våra kroppar att hjälpa oss mot vårt mål.


Jag
accepterar det faktum att mitt lag förväntar sig att jag vill vinna och kämpa hårdare än våra motståndare. Aldrig skall jag svika mina kamrater. Jag kommer alltid hålla mig mentalt alert, fysiskt stark och moraliskt rak och jag kommer att axla min del av uppgiften vad det än kan vara. Till hundra procent och mer.



Tappert kommer vi att visa Sverige att vi är speciellt utvalda och välutbildade handbollspelare. Våra hjärtan och våra själar är bränslet att bära våra kroppar när våra armar och ben är för trötta. Vi kommer aldrig vackla, vi kommer aldrig att tappa fokus så länge det finns hopp i våra sinnen och våra hjärtan fortfarande slår. Vi  kommer aldrig att ge efter för det onda som är svaghet, vi kommer att kämpa mot det onda till våra sista andetag.


//Gästbloggat Sportchefen 

one day, one bet...

7.00
Det är inte tiden jag stiger upp, det är inte heller vår samlingstid. Det är vårt odds mot O/V imorgon.
Seriepremiär mot vad som tydligen skall vara tuffast möjliga motstånd. En snabb visit på deras hemsida visar att det är toppen mot botten imorgon. Lite United-Blackpool över det hela.
Ni som kan er fotboll vet i vilka matcher Blackpool imponerade föregående säsong.
Precis som Niva & Bank brukar beskriva finns det nästintill alltid en historia bakom en match. För två år sedan hade vi 12.00 i odds mot Helsingborgslaget. Det var på den tiden man var osäker på om Henke Larsson skulle vara med i laguppställningen och alla sporter skakade av nervositet. Vilken sport väljer han härnäst?
Kom han? Nej. HPW tog segern genom en bekväm process och Filip Persson Beckman (som hade tippat en 10a), åkte hem 110 kr rikare. Jag säger inte att ni skall sälja husen och hyra ut fruarna för att beta på matchen, men jämfört med tidigare, så ser oddsen för en HPW-seger bättre ut än någonsin. Vet inte om vi har sådant otroligt lågt odds pga av vår trupp eller för att O/V är mer medelmåttiga än tidigare. Kontenta, 7xpengarna är knappt spelbart.
Ännu en rolig sak med O/V:s hemsida är deras spelarpresentation. I denna nämns diverse info som t ex vikt, längd och okänd talang. Tidigare klubbar nämns, även det. Det var inget märkvärdigt med det...fram tills jag kom till Jonas Busk. Guif, Stavsten, Ystad.. osv. Tankarna går: "Oj, den här killen är konsult. Vilken professionell snubbe, snacka om att inte blanda in känslor i arbetet. Här gör man jobbet och drar. Kan man stjäla den affärsidén?"
Sagt och gjort sitter jag på kontoret och med svettiga händer ringer jag Adecco bemanningsföretag:
- H-hej. Mitt namn är Sebastian Björk.
- Hej, svarar kvinnan. Vad kan jag hjälpa dig med?
- Öh, jag, jag är sugen på att bli konsult hos er.
- Okej. Inom vilket område?
- Handboll, säger jag och försöker låta så självsäker som man bör vara som konsult
- Handboll? Säger hon frågande...
- Ja. Säger jag nervöst.
- Är du dum i huvudet? Jag kan lösa volvo, Bring och i viss mån plåtslagning. Men handboll? Driver du med mig? Jävla idiot...
Klick.
Så innan vi drar imorgon så skall jag ringa Manpower Skåne. Har fått tips om en Håkan som tydligen hjälpt några gubbar. Skam den som ger sig. Återkommer under processens gång.
I övrigt så känns det som att vi är väl förberedda inför imorgon. Vi har haft en bra vecka soo far och det finns inga ursäkter till att inte göra en acceptabel prestation. Vi får sen se hur långt de bär. Vi diskuterade t o m om att vi saknat bussåkandet. Bara en sån sak landar på pluskontot.
De som skall "göra det" i omgång 1 är:
Ica Maxi-Tobbe
Håckey
Berget_85
Wordfeud Henriksson
Sonson-Nydén
SuperSeb
Cimon
Carlito
TommyBaby
Tompriff
Adam
Von Nilsson
Henke J
Smidje
Vi har även bihang i Bjäring och AliHal med på bussen.
Nu kör både handbollssäsongen och Backgammonsäsongen igång. Vi hoppas på många glädjeskutt, kramande, Hi-5ande samt en och annan utskällning under de kommande månaderna. Följ oss på vägen, det blir nog kul.
With Love/ Seb

Seriepremiär mot en favorit.


2 dagar kvar till Allsvensk premiär borta mot favorittippade OV Helsingborg.

Läget känns bra. Många känns laddade och jag tror att vi kan göra något riktigt bra av denna säsongen. Med den goa sammanhållningen och gemenskapen som vi har i laget och dom kvaliteterna vi sitter inne på var och en så känns det som att vi borde få till det ganska bra. Kul att se Ali tillbaka i träning idag förresten. Såg stabilt ut!

Helsingborg är första motståndaren för oss. Ian Marko Fog befogar över ett ganska ungt lag med några äldre stöttepelare och nyckelspelare i form av Olof Ask och Fredrik Wahlström. Ingen vidare hemsida, dock tippad som seriesegrare hos alltomhandboll.nu.


Bussen avgår 15:00 på Onsdag för er fans som vill stå å plocka in lite tunga autografer, hörde till och med att Mikael Bjäring och Ali ska med. Matchstart 19:30 i Idrottens Hus, Helsingborg, tyvärr ingen supporterbuss denna gång.

Övriga resultat i allsvenskan hittills:

Skånela IF-Djurgården 30-29 (14-19)

Matchfakta

Skånela: Jesper Östlund 8 (1), Filip Persson 6, Kacper Wydmuch 5, Fredric Haglöf 3, Kim Bäckman 3, Viktor Östlund 2, Gustav Hallén 1, Hampus Larsson 1, Jimmy Karlsson 1.

Djurgården: Michael Olave Elgered 6, Patrik Söderström 5 (3), Alexander Morsten 4, Petter Roos 3, Tomas Tverin 3, Alexander Holmström 3, Niklas Johansson 2, Wictor Bernhager 2, Henri Auer 1.

Publik: 560

Hästö -Rimbo 28-31 (14-13)

Matchfakta

Hästö: Linus Nilsson 7 (1), Erik Lindau 5, Tomas Pomiankiewisz 4 (2), Nermin Biscevic 3, Martin Josefsson 3, Christoffer Hertzberg 2, Jasmin Arifagic 2, Oskar Paulsson 2.

Rimbo: Andreas Gannby 10 (3), Ken Tollbring 5, Joel Nilsson 4, Fredrik Johansson 4, Johan Lundgren 3, Jeff Tollbring 3, Johan Blomqvist 1, Patrik Rödin 1.

Publik: 450


Inte så värst oväntade resultat då det känns som att pöjkara från Karlskrona har ett sämre lag än på länge och Rimbo är ett glatt gäng med mycket entusiasm i början på säsongerna. Skånela - Djurgården kändes på förhand dock jämn och oförutsägbar..

Förövrigt, rätt stabilt lånat av ÖHK, Ville Kangas. Kan nog bli en bra tvåvägsspelare i Allsvenskan.

Nu kör vi på Onsdag, detta ska bli riktigt kul.. Lämnar förhoppningsvis ett gött resultat här på bloggen på onsdagskvällen.


en vanlig syn i HPWs omklädningsrum.


/nr 7.




The walk of shame...

 

Det har varit två intensiva dagar, först ut var match mot Kärra. Man behöver inte vara Erik Niva för att kunna konstatera att det var en pinsam prestation på alla händer. Men varför spelar vi lagidrott? Jo, för att i ett lag så skriker man på varandra, omfamnar varandra och bestämmer tillsammans att detta inte är ett OK beteende. Sen går man hem med nedsänkt huvud i exakt samma kläder som man kom dit med, och skäms. Man skäms.

 

Dagen senare kom vi ut till Heidhallen följande dag avsevärt mer fokuserade på uppgiften. Jag skulle ljuga om jag sa att vi gjorde en jätte prestation denna match, men till skillnad mot föregående dag fanns det i alla fall en ambition om ATT göra det.

 

En bra insats på majoritet av tröjorna gjorde detta till en bättre och framförallt, en roligare match att lira. Myran fick sätta sina första baljor och Vicke som debuterade i målet spelade klart över de förväntningar jag hade på honom. Way to go champ!

 

En liten snackis har varit alltomhandbolls tippade allsvenska, därför passade jag på att spana in den igår kväll. Det enda jag kan säga är att snacka om att ha dålig koll. Det första jag tänkte när jag såg den tippade tabellen var: ”Vaaa!?!”

 

Jag hade verkligen inte en aning om att Skånela skulle spela i allsvenskan? Uppgivet började tankarna cirkulera i mitt huvud: ”Fan fan fan, ännu en Stockholmsresa, det var bättre förr, när 2/3 av allsvenskan bestod av Gbg-lag. Jag skulle köpt den där jävla iPaden, den hade ju varit perfekt på bussresorna, jag ska i alla fall investera i världens bästa kudde!”.

 

I övrigt så tycker jag tabellen såg lysande ut, alla lag i toppen har jättefina hemsidor och kommer med all säkerhet ligga däruppe. Det enda jag egentligen har en åsikt om är att vad jag minns så bloggade både Rimbo och Ystad förra säsongen, och förtjänar därför enligt mig att ligga lite högre upp i tabellen. Vi får väl se, jag kan ha fel. Jag är trots allt ingen expert och har inte en aning om vad de andra lagen har för material (OS X Lion, Photoshop, Mac, Sony? Själv sitter man med en Macbook.). Men det visar sig kanske under seriens gång… Har oerhört svårt att tänka mig att vår trupp sitter på högst prestanda i alla fall.

 

För övrigt så var mitt X i San Marino – Sverige 26 minuter från att gå in. Borde ha dragit det som halvtidsresultat.

 

På onsdag smäller det.

 

BOOOOOM/ Sex.

 


En liten rundtur..




Tja tja bloggen.

Jag är sjuk och ligger och bloggar från sjuksängen. Proffsigt! Varit sjuk en vecka nu, finns roligare saker att hitta på. Va på sjukvårdsavdelningen i torsdags..och fredags.. I Torsdags kom dom fram till att det inte va halsfluss eller körtelfeber. Men va vad det då? Jag har ju vita fläckar i halsen..? När jag frågade vad det va sa sjuksköterskan "det kan vara gamla matrester" Hahaha, årets skämt!?!
Åkte till en annan avdelning på fredagen där jag fick beslutat att jag har någon bakteriesjukdom och fick med mig kåvepenin, sen dess har det gått långsamt framåt. Men sjukvården, pleeease! Hur länge hade jag suttit där med matresterna i halsen annars??

Nog om mitt värdelösa tillstånd. Över till handboll. Jag missade tyvärr att se matchen igår, förlust mot Kärra hörde jag och mycket att försöka förbättra till dagens match mot Heid. Vi mötte ju Heid för ett tag sen! Hoppas verkligen vi kan få tillbaka den glöden vi hade till den matchen. Sista matchen innan premiären, som är om en vecka borta mot Helsingborg! Då ska vi vara där!!

Har inte så mycket att skriva om då jag inte varit runt laget på länge så istället tänkte jag visa er en del av Wartas faciliteter längs "suckarnas gång".


Vårat ryssgym. Är det tom en ryss i det denna gång?? eller ungrare?



det va länge ett benfritt gym.. fram till dess att Ali kom.



Heta duster runt pingisbordet innan och efter varje träning..



Diskussion i omklädningsrummet. Ser ut att va ganska liten, Smidje. :)
värsta är att Håkan blir imponerad och sonson blir ledsen..



HPW:s Lounge


Mer av våra utrymmen får ni inte denna gång. Lämnar deluxen med jacuzzi, bastu o.s.v till någon annan gång.


Kom gärna och kolla på matchen ikväll. 18:15 mot Heid i Heid-hallen. Vi behöver ert stöd!



Vill tillsist passa på att gratta min älsklings pälsklings Christian "Chippis" Wilhelmsson för sitt nya kontrakt i Quatar. Såå glad för din skull.


//nr7

Vinden har Wendt?

 

Vi har en ledig, händelserik helg bakom oss. Vildsvinspartaj hos Zlarre (lägger upp bilder sen), 5 km löpning i årets sista sommarhetta samt två powernap-tillfällen när S-hof busenkelt tog sig till CL. Wartas tur snart kanske?

 

Jag missade ju som tur var Sveriges match mot Ungern i fredags, synd att Ozcar inte gjorde det. Men det kommer fler tillfällen.

Enligt en nära källa har San Marino sett riktigt vassa ut under veckans träningar, överväger att lägga 1k på kryss. Är dock lite osäker när Al-Hilals Chippen har sett riktigt vass ut. Hoppas på en underhållande tillställning.

 

Själva lirar vi mot Kärra Crocodiles idag. Andra gången under transfer-fönstret som vi möter dem. Första gången avgick vi med seger efter en genomrutten insats. Får se om de har lyckats plocka in någon "Mr. X" till denna sammandrabbning. För övrigt så är skadelistan hyfsat gedigen men anar dock att vi åter hälsar H. Johansson välkommen på banan till denna match.

 

Passar även på att hälsa vår Sportmanager välkommen hem efter en vecka i ett av sina sommarhus. Den här gången fick det bli Spanien. Roligt att han kan livnära sig på sina fasta och fina apelsiner.

 

Helgens topp 3 då?

1) Ragges avskedsmiddag (Han lämnade med flaggan i topp, milt uttryckt...)

2) Ung och Borskämd - Kina (TV8 - snacka om att gå den "hårda skolan")

3) Idol (Jag är från Hägersten, Sverige. Tihi)

 

 

Kom och kolla ikväll vettja. Om inte så hörs vi sen.

 

Whop whop/ Sex

 

ätit mycket sponsrade äpplen från L-G i veckan. Så ikväll mot Kärra är vi starka..

 

 

 



(H)julfirande!

 

Efter att ha fått hjälmen senaste matchen har jag hållit mig någorlunda passiv på bloggen i jakten på en formulering som skall hålla som försvar/ursäkt. Det kommer fan inte.

Hjälmen delas i HPW ut efter varje match och är ett bevis på att man stått för den enskilt sämsta prestationen/beslutet under föregående match. I matchen mot Heid förtjänade man den genom att lobba över, förbi och utanför målramen på ett sätt som lämnar så oerhört mycket mer att önska.

Jag har försökt slå ifrån mig hetsen genom att belysa att jag faktiskt skjuter med vänstern, alla som har testat vet hur svårt det är att sikta med den släggan. Genomslagskraften har dock varit ytterst vek.

Nog om mig. Efter en väl genomförd match mot Heid senast och en bättre helg med diverse aktiviteter har det varit fokus försvar. Det ser bra ut. AliHall var med på dom små timglasen, välkommen! Och Henke var med och drog några underskott. Känns som de som varit på reparation sakta men säkert är på ingång.


Dagens tråkiga underhållning var att en snubbe var oerhört sugen på Nilssons framdäck på hans underbara stålhingst vilket upptäckts när han fått på sig varje tight plagg som finns i sport-affären och stegrat upp för att ”bika” hem. Så ser ni någon som cyklar på ett framdäck ute på Hisingen: Skriv till oss!




Roligt 2/

Att Gutegojs och Henriksson spelar det glödheta wordfeud mot varandra. Slutresultat? 8-7 till Henriksson. Inte i matcher alltså. Ett asplock?

K O

    S

    S

Pass.

Kom igen nu boys!

Två matcher nästa vecka: Kärra Crocodiles måndag. BenHårt Heid tisdag. Kom och kolla!

Till sist är vill jag passa på att gratulera Hisingens älskling och en av mina bättre vänner Mathias Ranegie till sitt ny-kritade kontrakt med MFF efter två månaders tjöt i media om sin önskan att vilja flytta utomlands. Asglad för din s kull! Sjukt roligt!

Mindre roligt för Mathias när han förstod att Malmö tillhör Sverige och att det inte aaalls är utomlands, samt att han inte heller får ta del av Danmarks artistskatt.  Aotch. Vi får ändå kolla på sponsringsmöjligheter till HPW.

Må väl gott folk!


PS. Grattis Beyoncé och Jay till kul-magen (He´s got 99 probs but the bitch ain´t one) Wohoho-ohohoh. DS.


/nr6 


RSS 2.0