Förlust mot Boqvist mannar.



Tyvärr blev det storförlust i dagens match borta mot Västerås. Som jag har förstått det som så gjorde vi en oerhört blek insats. Tråkigt som fan att vi inte får till det hundra. Vi har ju ett väldigt bra lag. Hoppas på bättring på lördag då vi tar oss ann Kroppskultur. Som vanligt är man fåordig när vi kammat noll. Publicerar målskyttar och säger gpdnatt!



Mål, VästeråsIrsta: Jonas Daglund 7, Andreas Bamberg 6, Martin Boquist 5, Daniel Wolf 5, Tobias Bamberg 3, Jacob Anderberg 3, Filip Ottosson 2, Daniel Zachrisson 2, Daniel Cederroos och Axel Morén.
Warta: Alexander Halberg 6 (3), Mikael Bjäring 4, Erik Nilsson 2, Alexander Henriksson 2, Simon Heljer, Simon Gutesjö, Thomas Johannesson och Tommy Pettersson.

Matchens lirare:
Jonas Daglund, VästeråsIrsta.
Alexander Hallberg, Warta.


//nr 7.



Han sköt sönder ribban.



Efter att Super-Chris briljerat och gjort en bejublad succe känns det smärre ångestladdat att skriva ett inlägg. Jag har gjort det förut, jag kan skriva bra. Chris skriver välformulerade heta artiklar/inlägg, jag fortsätter med mina snabba ogenomtänkta flaskpostar. Nu... Nu vågar jag!


* * *


Vi har glömt en sak som vi lovat här. Presentera resterande spelare i truppen. Så vi går vidare med dom som är mest egoistiska på planen och alltid vill vara i centrum. Där accepteras inte att man bara får ett skottläge på en hel match direkt, allt under 10 är värdelöst. Sedan låtsas dom som att dom passar och backar upp många andra, men inte så konstigt när dom spelar i mitten. M9 är våran nästa position och jag tänkte börja med den Linköpingsfostrade Alexander "Ali" Hallberg.


Ali är en meriterad handbollsspelare med ett antal landskamper och elitseriematcher i "ryggan". Han kom till Warta från Aranäs i våras och visade tidigt sina styrkor med såväl synliga som osynliga underjamare i alla dess former.


Hans största framgångar på handbollsplanen är två stycken JSM-guld med RIK. Hans moderförening är HF Linköpings Lejon och dominerade tidigt i deras 86-årgång. Vann till och med en match i ICA-cupen på egen hand, eller i alla fall så gott som. Vinst med 19-16 och "Ali" stod själv för 17 av mål. It`s a pretty good story!!


Andra stora händelser är när han i JSMslutspelet i Skövde blev utnämnd till turneringens "energiknippe". Han blev så glad över priset så att han fattade tag i micken och höll ett långt tal om alla som stöttat honom och gett honom styrka för att förtjäna denna utmärkelse. Övrig kuriosa är att han satte 31 straffar av 36 försök i IK Heim säsongen 2005/06. På fritiden lyssnar han på P3 dokumentär och tycker att det är det bästa som finns.


Oerhört grym snubbe som passar bra in i Wartas kriterier för hur en spelare i laget ska vara. Alltså, överseriös, allmänbildad och snygg. Inte snyggast förstås, men snygg.
Han antyder själv att han som åttaåring vann SM i fiske. Jag har forskat angående det utan framgång. Någon som kan bekräfta? Så här se i alla fall Ali ut, solbränd och fin efter under en vistelse i Grekland:


Denna snygging har ni chans att se på Hisingen nästa lördag.



Över till Henrik Johansson som är Norrlands bidrag till elithandbollen i Sverige, nja, Norrland och Norrland, rättare sagt Östersund men allt ovanför Örebro är väl typ Norrland när det handlar om handboll. Henke är känd i sin hemstad som killen som drar hem och kollar på film med brorsan när det vankas fest.



Henrik Johansson till vänster tillsammans med övriga i Svarta Svanen, Sebastian och Thomas. Vad hände med Svarta Svanen förresten? Är jag fortfarande prospect?



På handbollsplanen är Henke en världsspelare i många sekvenser. Han har en skottarm som många saknar. Sköt förresten sönder en ribba förra året! Nej, det kan man ju inte. Det är ju bara David Köster, i Lugi som kan det? Ryktet gick när vi va typ 13 år att han sköt så hårt att han sköt sönder en ribba. Ung som jag var, trodde jag på det och fruktade den redan välväxta David något fruktansvärt för att nu på senare år insett att allt bara var en myt. Filip Jicha skjuter inte sönder ribban, då gör inte en 13årig David Köster det heller.

Tillbaka till Henke. Han jobbar på Riksbyggen tillsammans med våran lagledare Per Sundström. Dom verkar ha det supermysigt tillsammans. Per är förövrigt en göteborgare som är så göteborgsk att Pontus Wernbloom skulle bli tyst i en intervju om Per blivit intervjuad innan.

Tillbaka till Henke igen. Oerhört trevlig och sympatisk person som ställer upp i vått och torrt. Han sköter tillsammans med mig Bastuklubben, som förresten gör sin absolut bästa säsong någonsin med cirka 20 besökare per vecka. Alltså, tio mer än vad vi budgeterat med. Denna succé beror till mestadels av Henkes slit och inteesse att ta klubben till nya höjder. Han har infört klippkort i entrén och arrangerar årligen en bastutävling där den som sitter längst vinner. Henke har själv tagit hand om titeln dom senaste säsongerna.


* * *


Vi övergår hastigt och lustigt till våran mest meriterade spelare, nämligen Tommy Pettersson som var en av RIKs nyckelspelare under flera säsonger. RIK-krisen kom och Tommy bytte arbetsgivare och spelade under norska Fyllingens räkning under några säsonger. Där blev det spel i Champions League och Tommy trivdes bra.


Coach Olle och Tommy. Under festliga former visade Warta sitt intresse och efter långdragna förhandlingar var övergången ett faktum.


Avkastningen i Warta är inte den samma som i Fyllingen och Tommy läser numera till Fastighetsförvaltare på Fastighetsakademin i Göteborg. Tommy ser sig själv som överdrivet allmänbildad och är tillsammans med Bjäring den mest felfria personen i laget. Han är en motståndare mer än en medspelare för oss kanter och tycker att man borde slopa kanter helt. Trots detta tycker jag om Tommy. Han är väldigt trevlig och rolig som bara den.

Kuriosa: Tommys bästa säsong i Elitserien är 2006/07 då han gjorde 155 mål totalt och blev MEPbäst i RIK med 67poäng.


* * *


Idag åker Alex, Tommy och Henke? (möjligtvis skadad) och dom andra i Warta (som jag känner nu när man varit skadad i tre månader) med bussen till Västerås för spel i Bombardier Arena. Jag börjar känna mig oerhört spelsugen och otålig, speciellt nu när jag hört att v9orna skaffat sig linser som stärker periferiseendet. Det låter lovande.


Veckans som gått då? Vi spelat 5-a-side fotboll på måndagsträningen, unga har fått lite förstärkning i form av Daniel Wester, Viktor Knutsen och Anton Alcen. Dom har blivit lite bättre, men fortfarande ganska så dåliga. Äldre vann ganska komfortabelt trots underläge sent in på matchen. Goare att vinna så. Dagen efter delades priser ut och jag fick pris som matchens Zlatan, matchens Messi och matchens spelare. Full pott kan man säga och ändå vet jag inte om jag är höger eller vänsterfotad än. Vart tar jag vägen när jag kommer underfund med det??

Tisdagsträningen höjdes tempot för att gå in på den taktiska biten på torsdags/fredagsträningen. Hur möter man Västerås med en damp-rutinerad (lovat Ghetto-Wester att skriva så i inlägget) Martin Boqvist? Många världslag har haft svårt att lösa den frågan. Inte vi. Han får en fri roll och knappt någon markering alls..

Vi får se hur det går...



//nr 7.

Stark kompisanda i RIK



Pratade precis med en god vän ang. incidenten som alla i handbollssverige för tillfället pratar om.
Ja, jag vet att vi har haft uppe detta tidigare på bloggen men med tanke på hur mycket utrymme det har fått i media så skadar det inte med några rader till.


Man kan ju nämligen se detta på ett annat sätt...

När handbollssveriges fokus ligger på Flincks intervju med Linus Arnesson och hans alkoholproblem så kliver Nacor Medina Perez in i handlingarna, som en riktig vän, och kniper platsen som pappskalle nummer ett så att Linus inte längre behöver bländas av strålkastarens sken.
Ett sken som Nacor troligvis trivs bättre i.


Jag känner inte Nacor personligen men har sett honom spela ett flertal gånger. Rent handbollsmässigt gillar jag honom.
Men när en så kallad handbollsspelare gör sånt som Nacor gör i matchen mot GUIF så kan man inte annat än såga honom. När man sen läser, bland annat på Folket.se, att Nacor inte ångrar knytnävsslaget bevisar det än mer hur lite studieskulder den här killen troligtvis har. Inte nog med det, tydligen tycker Nacor också att Zachrisson skulle ha förjänat detta...
Visst, det är många som stör sig på Zacke och jag kan i många fall räta in mig i det ledet. Men man ska ju inte behöva bli knockad för det?!


* * *


Ang. Linus och hans alkoholproblem så påstår jag givetvis inte på något sätt att Linus skulle besitta förstaplatsen på "pappskalleistan" innan Nacors agerande. Tvärt om, jag hoppas verkligen att Linus löser sina problem och kommer stärkt ur detta.


* * *


Alek lägger upp ett par rader under morgondagen inför bortamatchen mot Västerås på Söndag.



Ikväll blir det DeporteesStoran, fiiiint!




/Chris


Nielsen i EM-truppen!




Ja, då var man tydligen bloggare. Känns riktigt kul och jag hoppas att jag kan leva upp till det min bror skrev i förra inlägget.
Blogggen kommer ju, som Alek skrev igår, fortfarande ha en inriktning på Allsvenskan och HP Warta.
Min förhoppning är att jag mellan inlägg om Rimbo, smeknamn på spelare som håller till i Estrellahallen och bilder på badpojkar i en källare i samma hall, även komma med inlägg som handlar om lite större och, kanske för den större skaran, mer intressanta ämnen.


* * *


Satt hemma hos min bror igår och såg hur Sävehof, som Flinck utryckte det, "slarvade" bort matchen mot Schaffhausen. Ja, så kanske man skulle kunna uttrycka det.

Framför allt känns det som man slarvade bort det när man tänker på vilken fantastisk match de gulsvarta gjorde i Scandinavium förra veckan. Den matchen la grunden som igår, tyvärr, nollställdes nere i Schweiz.

Om vi skiter i resultatet och fokuserar på prestationer så måste jag skriva några rader om Jesper Nielsen.

Jag som har vart på Wartas matcher relativt regelbundet under de senaste åren såg Jesper ganska tidigt. Det är inte svårt att se potentialen i en m6a som Jesper. Men jag ska ärligt erkänna att första intrycket jag fick var att den killen bara var stor. När han för några säsonger sedan gick till Sävehof förstod jag givetvis att man ska ge denna jätte en möjlighet att utvecklas i den bästa miljön men jag tvekade fortfarande på hans möjligheter att platsa där.

Under senaste året, men framför allt under denna säsongens start, har jag slutat tvivla. Jesper har haft en grym utveckling och det är garanterat lag runt om i Europa som har uppmärksammat denna kille i det fina CL-skyltfönstret där han verkligen har visat upp sig på bästa sätt.


Jag vill se Jesper Nielsen i EM!


Nej, han kanske inte gjorde så bra ifrån sig senast när han testades men ärligt, hur lätt är det att bli sent inkallad och sen leverera på sin första landslagssamling?
Med styrning från försvarsgeneralerna Jernemyr och Karlsson och med fina passningar från bland annat Doder och Larholm, tror jag absolut att Jesper kan hitta hem i landslaget och bli den linje vi har saknat sen Marcus Ahlm tackade nej.



Hörs snart igen.


/Chris


"..lavetter a la Nacor Medina"

 

Efter att Sebastian tackat för sig lämnades ett stort tomrum här på bloggen..
Ska jag sluta skriva? Jag kan ju omöjligt axla Sebbes briljanta inlägg och humoristiska gliringar.
Vem ska jag hacka på nu?
Rimbo HK kanske?


Nja, jag får leta efter en ny kompanjon. Efter att ha grubblat lite så föll svaret ganska snabbt och enkelt på min närmaste vän och livskamrat av samma kön.
Min egen bror, Christopher Berg.


Konceptet kommer förändras något då Christopher inte ingår i HP Warta. Dock kommer detta fortfarande vara en blogg om HP Wartas lag och säsong i Allsvenskan. Texter om allt som händer från hall till omklädningsrum, från buss till städer men framförallt, från kant till kant. Jag kommer skriva dessa texter.


Chris kommer ha hand om inläggen där tuffare kritik riktas.. I textform kommer han dela ut kicksparkar a la Zlatan Ibrahimovic och lavetter a la Nacor Medina. Dock inte så huvudlösa sådana...

Nytt namn och någon form av ny layout ska ordnas.



Så inom kort startar en ny era och förhoppningsvis kommer ni gilla det.





//nr.7


Rimbo till Elitserien? Nacor förlorare i en vinstmatch.



Rimbo kan tvingas flytta, läste jag en rubrik på heh.nu, jag klickade mig in på artikeln på Norrtäljetidningen nyfiket. Flytta? Ska vi spela i en ny hall när vi möter dom i vår? Nej, det är tydligen nästa säsongen dom kan tvingas flytta och byta hall då den inte uppfyller kraven som handbollsförbundet har på elitseriearenor. Inte för att ta ifrån Rimbo deras prestation hittills, den är mycket imponerande men jag kan lugna er handbollsälskare i Norrtälje kommun. Ni behöver inte vara oroliga.

Det blir inget elitseriespel nästkommande säsong.
Finns det några krav för elitseriekvalet då? Det tror jag inte, men ni behöver inte oroa er för det heller. Den enda imponerande vinsten är mot Helsingborg då ni vann stort med 38-30. Där är jag överraskad, det trodde jag inte. Resten är mot lag i bottenregionen. Förlusterna har kommit mot toppkonkurrenterna Västerås och Skånela, dessutom ganska klara förluster. Så nej, inget Elitseriespel säsongen 2012/13.

Förövrigt, Sparbankshallen byggdes för 26 miljoner för några år sedan. Då uppfyllde den arenakraven för elitseriespel. Inte speciellt schysst av Handbollsförbundet att sedan ändra kraven så att en ombyggnation/nybygge krävs.

* * *


Då har man skaffat sig ett twitter-konto och följer diverse handbollsexperter/spelare. följ mig : albergoMir eller Alexander Berg.


Emil Berggren hade en liten "tweetbattle" med Tomas Axner huruvida Nacor Medina Perez ska få "max 3 matcher vs minst 3 matcher". Kan bli en rolig följetång angående straffet efter utdelningen av knytnävslaget (för det va det va?) på Mattias Zachrisson.

Inte första gången Nacor hamnar i tumult. Därför känns det labilt att uttala sig i ärendet. Det kanske rentav är av den anledningen som "Zacke" fick känna på golvet i gårdagens match. En sak är säker, hade jag gjorde 11 mål och sedan blivit nerslagen så hade jag känt mig som en vinnare oavsett utgången på matchen. Att låta spelet tala, mot en bitter och "farlig" motståndare är väl det bästa som finns?

Här är attacken:





På söndag möter vi "Bokens" mannar i Västerås. Ha kyla tills dess.


//nr 7.

Målvakter - Håll Er i Målgården!



En liten kommentar ang. händelserna i matchen mellan HK Drott - HK Malmö.

Jag vet att detta egentligen inte är nåt att diskutera men vill ändå skriva några rader om det. Bra gjort av domarna att ta direktrött på båda målvakterna. Man kan tycka att det Robert Bladh gör är värre än det Stephen Nielsen åker ut för men jag tycker båda är solklara.

Personligen tycker jag att målvakterna ska hålla sig innanför heldragna. Den ända allvarliga skadan eller konfrontationen (hittills) jag kan komma på just nu är den Johan Pettersson råkade ut för när han spelade i Tyskland. Vad jag minns så har vi inte haft nån liknande situation i Eliten i Sverige än, och förhoppningsvis ska det fortsätta så.


Ett steg i rätt riktning är att ge målvakterna rött kort då de blir konfrontation, men jag vill inte ens att det ska bli konfrontation. Även om målvakten får rött kort så blir inte utespelaren mindre skadad för det. Man är som spelare i kontring helt chanslös om man får en målvakt upp i ryggen.


Nej, målvakterna ska hålla sig innanför heldragna så konfrontationen inte ens inträffar.

 

* * *


Charlie Sjöstrand skriver väldigt bra på sin blogg om Gunnar Quist bortgång i helgen som gick.

Charlies Blogg

 

 Skaffa dig en bra dag.

 /nr 7


Målrekord och Vinst i 4 poängsmatchen!




Erik Nilsson går in i Wartas Hall of Fame. In på topp 10- listan över bästa målgörare i en och samma match i HP Warta, genom tiderna! Under mina 5 år i Warta så kan jag inte minnas att någon varit över 11-strecket. 15 mål är mycket. Minns att Jonas Larholm gjorde 14 mål i Sävehof i början av 2000-talet. Boqvist lät målet rassla 15,16 gånger några gånger under sin sejour i RIK. Zachrisson nätade 16 borta mot Skövde förra? säsongen. "Tyvärr" så hamnar allt i skymundan av mr Stenbäcken som hängde 20 förra säsongen mot Lindesberg och efter det blir "ojojoj jävlar-reaktionen" allt svagare men 15 mål är mycket och ovanligt, även i Allsvenskan så grattis Erik Nilsson och välkommen in i Wartas Historiebok.

Matchen i sig var.. hmm, jag har svårt att analysera matcher rent taktiskt och enligt mig är en målutveckling i form av siffror och klassiska referat totalt ointressanta. Så "12-8 blev 12-11 för att sedan bli 12-13 innan halvlek", "I andra halvlek började Warta med boll och gjorde mål direkt, för att sedan släppa två bakåt" och "Bra domarinsatser matchen igenom" går totalt bort. Istället ska jag på ett personligt och kärleksfullt sätt refera matchen.

Viktor Harju Knutsen, en studsig ung målvakt gör sin debut i Lundbystrandshallen i afton, och vilken debut. Fick sista 15 på sig att vara tungan på vågen för att vända matchen. 6-7 räddningar av olika slag och utstrålade den entusiasmen som vi behöver i laget. Gött att se när nya går in och kör!

Mikael Bjäring leder laget på ett gött sätt. Hans känns som en given lagkapten och är positivt inställd till att just "Bjäras" tagit över den rollen. Bra dessutom med bollen i uppspelsfas;)

Erik "the Body" Nilsson är facit på hur träning och inställning till det man gör kan ge utdelning! Hört att han har en telefonkiosk i lägenheten hemma som han brukar gå in i innan han anländer till matcher och träning denna säsongen. Tillbaka till matchen och hans målskörd. Diskuterade i slutet av matchen med pappor Berg och Nyden, om han hade missat något. Kom endast på tre missar, vilket ger magiska 15 av 18. Avslutar med en bild där denna Stålman drar på sig sina underbara HPWkläder.


Patronbältet tilldelades idag Erik Nilsson med sina 18 avslut. Utan tvekan.


Vi vann förresten matchen, glömt skriva det. 30-27 efter en stark vändning från 18-22. Rätt bra publikstöd i slutet och verkar som att nya spelarna Viktor Harju Knutsen och Anton Alcén lockat en helt ny publik! Roligt!



Skånela - Rimbo 34-29. Inte speciellt otippat då Skånela säkerligen har bra koll på Rimboliret. Vad jag förstått det som ledde dom med nio mål som mest. Skånela är ett bättre lag än Rimbo som säkerligen kommer falla i tabellen snart.


Nu kom mina kära grannar över och jag ska ta den där segerölen som jag inte har i kylskåpet.


//nr 7.

Bilder på bloggen kostade tusen!



Skriva ett inlägg om staden Rimbo? Inför matchen, för att få lite feeling över hur staden som motståndarna kommer ifrån är. Sevärdheter? Kanske googla lite bilder och slänga med dom i inlägget?


Knappar in:

w..w..w..g..o..o..g..l..e..s..e

R-I-M-B-O...



Tredje träffen på bilder va en korvkiosk, den ska ju med, tänkte jag! Slänger med slott och kyrkbilden också, för att få in lite kultur.

Postar inlägget. "Gud, va käckt att man bara kan söka på bilder på nätet och ladda ner. Så enkelt att driva en blogg ju", minns jag att jag tänkte.

Några veckor senare får vi ett mail från en bildbyrå där han upplyser oss om att vi stulit deras bilder.

- "ursäkta, vi visste ingenting, ska genast ta bort dom", svarade vi.

- "eftersom det är bildförsäljning vi lever på kan vi inte bara skänka bort bilder till de som inte känner till lagar,"
svarade fotografen för att sedan utförligt skriva hur mycket vi ska betala och avslutar mailet med:

"Var ska vi skicka fakturan?"


Det handlade om flera tusentalt kronor och jag och Sebastian blev väl rätt nojiga. Sebastian mest, om man säger så!
Vi kom fram till en deal där vi köpte 6 bilder var à 100 kr. Vi vågade inget annat än att gå in på hemsidan och lägga 6 bilder i varukorgen och klicka vidare och köpa dom för 750 kr.. Oerhört användbara bilder för våran blogg dessutom. En korvkiosk, en bild på en äng, en kyrka, ett slott o.s.v. Perfekt för oss handbollsbloggare! Det värsta är att jag aldrig skulle våga använda dom i ett inlägg i alla fall, fastän att jag köpt dom.

Nu egentligen till varför jag berättade detta för er. Va på middag hos pappa nu på kvällen och fann en gammal lagbild från 1979 på Warta och gänget som tog upp klubben i Allsvenskan, nuvarande Elitserien. Kan jag lägga upp den? Nere i högerhörn stod det foto: Ulf Svensson, och ett telefonnummer. Jag knapprade in det lite för skojs skull ifall jag skulle få ett infall och testa och ringa det.

Vasaallén från Heden till Haga är väldigt lång och någonstans mellan Flygarns Haga och Vasagrillen tog jag upp telefonen och letade fram det gamla 031-numret. Signal efter signal och förhoppningen över att någon skulle svara blev mindre och mindre. Tillslut, på tionde tonen hörde jag en kvinnoröst:

- "Ja, hallå"
- "host host, ehe, hej mitt namn är Alexander Berg".
- "Ja, hej".
- "Hmm, vart har jag kommit någonstans", frågade jag lite tveksamt.
- "Hos Ulf Svensson"
- "Jaha, va bra, det är han jag söker, kan jag få prata med honom?"
- "Ja visst...ULF!"

Han kommer direkt till telefonen så jag hann inte fundera ut på hur jag ska lägga upp det på ett bra sätt.

- "Hej, mitt namn är Alexander Berg, jag va hemma hos min pappa precis och hittade ett gammalt lagfoto på Hp Warta från 1979. Det stod ditt namn längst ner så jag tänkte bara fråga om jag får lägga upp det fotot på min blogg?"

- "Hmm, det får du göra"


Samtalet avslutades snabbt och jag kände mig riktigt töntig och överseriös. Vi är ju inte Aftonbladet direkt!? Sjukt förövrigt att jag kom fram till rätt person. Han har alltså haft samma hemnummer i 32 år!
Hädanefter använder jag mig bara av mina egna bilder. Lärorikt det här dock. Så tips till er bloggare, va jävligt noggranna med vad för bilder ni lägger med i era inlägg. Man vill ju inte ha en faktura på 24 000 för en bild på en korvkiosk.


Här är i alla fall lagbilden från 1979, taget av Ulf Svensson i Valhalla A, det är väl lika bra att lägga med det. ;)






Har ingen fakta från gårdagens förlust mot Hästö då jag inte var med. Förlora i alla fall med 32-25 och det kändes för jävla tråkigt att höra! Djurgården på Söndag i Estrellahallen. Då tar vi revansch!! Heja Warta!


//nr 7.







"Gustav Svensson-sjukan"



11.11.11
. En bra dag för Facebook är en dålig dag på Facebook. Folk har likt Steve Jobs död fått upp ögonen för något annat idag. Det är den elfte november år 11. 11.11.11, ett datum som bara inträffar var hundrade år. Värt att statusuppdatera om? Jo, möjligtvis om inte alla andra redan vetat och man ville upplysa dom om det..


Gbghandbollen har fått en ny sida. http://www.gbghandbollen.se Roligt initiativ och förväntningar är höga då dom tydligen jobbat dag ut och dag in sedan i somras för att få till hemsidan och tidningen. På hemsidan finns även en blogg. "A-bloggen presenteras inom kort" kan fortfarande läsas.. Tråkigt att dom inte följer upp. Ser fram emot bloggen och om dom känner att det är för jobbigt så gästbloggar gärna Berg och Björk någon gång då och då. ;)



Charlie "Berg" Sjöstrand
har återupptagit sitt bloggande. Riktigt härligt, han skriver bra och är väldigt duktig på att leverera speltips. Alla rätt hittills va? Eller vad säger du Charlie? Kvalitetsläsning hursomhelst av journaliststuderande Charlie. Gå in på bloggen här och läs om herr- och damelitserien och speltips: http://blogg.svenskaspel.se/charlie/



Trelleborg - Helsingborg
startade upp den nionde omgången av årets Allsvenskan. 22-23, slutres. Skön återkomst för unge målvakten Michael Andersson som lämnade Trelleborg i somras.



Såg att Hampus Svännel skrivit på för Malmö, i ytterligare 2 säsonger. V6an som gjorde bra ifrån sig i H43 och gick sedan till storsatsande Malmö för att vara given tvåa bakom Rasmus Skram. Är dansken på väg bort till nästa säsong? Om inte, så hade nog i alla fall jag låtit min namnteckning hamna på någons annans klubbs kontrakt.



På heh.nu kan man läsa "Jepsons comeback spräckte bortanollan för Kristianstad". Jag tänkte, "aja, han måste ha nätat en hel del baljor då för att förtjäna den rubriken" 3 mål, visade det sig och den där Jepsson fortsätter vara en kelgris hos media. Ja, jag vet att han är en kämpe.



"Koll på Allsvenskan" på alltomhandboll.nu. Tycker fortfarande det är roligt att dom först och främst tippade oss sist i årets Allsvenska, för att sedan påpeka att vi överraskat positivt hittills. Jag måste ta fram sågen här.. Alltomhandboll känns inte så insatta i herrallsvenskan.
Förövrigt skriver dom "Warta tippades bli sist i årets Allsvenska" Av vilka då? Skulle man göra en undersökning inför allsvenskan denna säsongen så skulle nog Leif och hans mannar vara dom enda som tippade oss som jumbo. Rätta mig om jag har fel?



Kräftgång i Sävehof. Olikt och överraskande, förlust för klubbens båda seniorlag. Först förnedring på hemmaplan mot Drott för att sedan skicka sitt B-lag (S-hof) för att åka på däng mot ett IK Nord som måste gå på lustgas. Vilken gladhandboll!
Men Sävehof kommer tillbaka. Om jag känner min moderklubb på rätt sätt så krossar Jesper Nielsen och kompani ett oroligt Aranäs ikväll!



Kommer brudmagneterna Victor Friden och Tobias Albrechtsson ordna Sävehofpoäng ikväll?



Imorgon går bussen från Hisingen 09:00 för att anlända till "horse island" två timmar innan matchstart som är 16:00. Ja, vi har gett upp hoppet om någon supporterbuss.

Sebastian är sjuk. Hört att han fått "Gustav Svensson-sjukan", som tydligen var hemma i helgen och antagligen den troliga anledningen till att jag inte lyckats få tag på Sebastian på ett tag trots otaliga och otÅliga sms. Du vet, 15 år och nykär och inget får komma emellan. Nä, skämt å sido. Sebastian är sjuk och hoppas att han kryar på sig så snart som möjligt. Förövrigt är våran goalie Håkan "Håk-Eye" Haglund krasslig. Samtidigt är Wartas junisar, Jimmy Nyden och Viktor Harju med Backa HK och spelar JSM, steg 2. Lycka till gubbs!


Ska Jonny och Harju ta Wartas sammarbetsklubb Backa HK till steg 3 i helgen?


Förövrigt vill jag gratta min sonson, Jesper Nyden, som blev uppmärksammad i en artikel på Alltomhandboll.se tidigare i veckan. Good job, Coach!


Till sist. Lyssnade på nyhetsquizet på P3 idag och någon Annelie ringde in. 1 rätt på typ 12 frågor. "Vilken känd fotbollspelare kan numera titulera sig som bokförfattare? var en av frågorna. "Pass!" Hur fan kan man ha missat det?! Om det är något som snackats mer om än dagens datum är det Zlatans bok. Hon skyllde givetvis på dagens datum, och antydde att det måste varit hennes otursdag. Tur att du aldrig kommer behöva uppleva den igen då..


Om ni dissar ansiktet till vänster så är det en sak, men frisyren kan jag inte stå för. Eller hur Victor Friden?



Snart är det nyår! 


//nr 7.


"Jag är jävligt Vaga Bond"

I fredags va utfallssteg, skridskohopp och långa löppass utbytta mot minihandbollsturnering och senare FIFA 12 lirande på våran feta projektor nere i omklädningsrummet. Själv är jag inte mycket för själva spelet FIFA..tycker filmen va bättre.
Istället satt jag inne hos dom mer sociala grabbarna i omklädningsrummet och diskuterade diverse samhällsproblem + lite annat hemligt som stannar innanför omklädningsrummets väggar.

Minihandbollsturneringen vann dom yngre på något vänster, antagligen främst för att äldres bästa spelare va skadad och kunde inte gå för fullt.

Senare på kvällen antydde Simon Gutesjö att han är "en social kameleont" och " jävligt vaga bond". Cimon är helt klart en citatmaskin utan dess like.

Vi har haft ett litet uppehåll på bloggen, inga matcher, inget skrivande. Dessutom har jag haft mycket med flytt samtidigt som den andre kanten varit försvunnen sen festen i fredags.

På lördag är det match mot Hästö IF borta. Mer om det senare under veckan.

Jag skriver inget mer och publicerar lite bilder från fredagens tillställning ute på Hisingen istället. (bara bilder innan 21:00, kanske bäst så)

Ses senare i veckan.


IK Sävehof Borde Granskas




Kan inte låta bli att kommentera det alla har snackat om i handbollssverige senaste dygnet:
Per Johansson laguttagning


Jag kan förstå att man kan bli irriterad på att vissa spelare inte kom med och att andra gjorde det.
Jag tycker att det är ett friskhetstecken från Per Johansson att man inte kan prenumerera på sin plats i landslaget. Det har man sett i alldeles för många andra landslag.
Sveriges damer har äntligen kommit upp på den nivån som man har önskat under så många år och detta är till mycket stor del Per Johanssons förtjänst.


Nu är det upp till bevis under VM för Sveriges damer som ska följa upp den starka prestationen från EM. Det kommer givetvis inte bli lätt men det ska bli spännande at se hur man hanterar ett visst favoritskap som faktiskt vilar på lagets axlar framöver.



Men mer om uttagningen och hur IK Sävehof har fyra spelare med.
Jag har läst lite kommentarer på sidor och bloggar runt omkring och kan inte annat än se den såkallade svenska avundsjukan i många av kommentarerna. Jag orkar inte bränna krut på det utan fokuserar hellre på det som känns mer sakligt och genomtänkt.
T.ex. så som synonymen "fp" skriver på Flincks Blogg:

"Att Sävehof har en dominerande roll i landslaget handlar nog inte bara om enskilda prestationer, utan också om vinnarmentalitet och förmågan att skapa kollektiv styrka. Samma saker som så med tiden har gjort damlandslaget så bra.
Jag har sett Sävehofs damer spela mindre bra många gånger - som första 30 igår - men jag kan inte minnas när man vek ner sig och tappade en match senast
."

Väldigt bra skrivet!
Kanske har förbundskaptenen haft det "fp" skriver i åtanke när han tar ut sin VM-trupp.

Smaka lite på detta:


17 spelare är uttagna i truppen. Av dessa har 11 spelare spelat i Sävehofs A-lag:
Cecilia Grubbström, Gabriella Kain, Jessica Helleberg, Hanna Fogelström, Isabelle Gulldén, Annika Weil-Fredén, Ulrika Ågren, Johannna Ahlm, Jenny Alm, Tina Flognman och Jamina Roberts.
6 spelare av dessa (Roberts, Grubbström, Fogelström, Helleberg, Johanna Ahlm, Gulldén) har varit med Sävehof från handbollsskolan. Tina Flognman kom till Sävehof när hon var 16 år.


Visst ska varje förening och lag tro på det dom gör och det dom utövar men det skadar inte att granska klubben drygt två mil utanför Göteborg.
Nåt måste dom ju göra rätt.


Eller hur?!




/nr. 7


Skytteligan div 2 och div 3 Västra.



Att två av Sveriges största nyhetssidor för handboll länkar sina inlägg och använder sig av våra artikel på deras sida är minst sagt kul. Inte minst märktes det på antal besökare, som slog rekord! Magisk siffra uppnåddes, riktigt kul!



Förra veckan uppmärksammades dom bästa målgörarna i Allsvenskan. Något som inte är lika uppmärksammat är vilka som regerar i dom lägre serien rent induviduellt. Därför publicerar jag skytteligan för Division 2 Västra och Division 3 Västra. Läget efter 5 omgånger i dom båda serierna är:



Skytteligan för division 2 västra 11-10-28    

 
Namn Förening Antal mål   


Johannes Grönlund, Team D 78, 45 mål  

Robert Månsson, HK S-hof, 39 mål

Jesper Theorin, Mölndals HF, 39 mål   

Johan Sighed, IK Nord, 37 mål   

Johan Nilsson, HP Alingsås, 32 mål

Victor Carlsson, HP Alingsås 31 mål   

Peter Kurzwelly, IK Nord, 30 mål   

Tobias Jademan, HK Önnerediterna, 28 mål   

Robert Gustavsson, HP Tibro, 27 mål  

Rasmus Abrahamsson, Halmstad HP IF, 25 mål   

Christer Sällström, Mölndals HF, 25 mål 

Andreas Palmay, Team D 78, 25 mål   

Filip Börjesson, KFUM Trollhättan, 24 mål   

Simon Nordh, Halmstad HP IF, 23 mål   

Daniel Nilsson, KFUM Trollhättan, 23 mål  
     



Skytteligan för division 3 västra  11-10-28     

Namn Förening Antal mål   


Jesper Knutsson, Hisingen/Torslanda, 56 mål  

Patrik Pålsson, Västra Frölunda IF, 36 mål   

Simon Brännberg, Särökometernas HK, 35 mål   

Jesper Gustavsson, Fjärås HK, 34 mål

Andreas Rosvall, Rya HF, 32 mål 

Sebastian Martinez, IK Baltichov, 29 mål  

Edvan Meminagic, BK Banér, 27 mål

Jim Jonzon, Hisingen/Torslanda, 27 mål 

Emil Ernström, Hisingen/Torslanda, 26 mål

Pontus Zetterman, Rosendals IK, 26 mål   

Pontus Holm, Särökometernas HK, 26 mål

Rasmus Nagy, Kärra HK, 25 mål

Niklas Ivansson, Västra Frölunda IF, 25 mål   

Alexander Hellgren, IK Baltichov, 24 mål 

Daniel Bjom, Hisingen/Torslanda, 23 mål

Max Bartholdsson, ÖHK Göteborg, 23 mål


Vad säger detta? Jesper Knutsson visar än en gång att han kan levera mycket mål i dom lägre serierna. Han visar ju också att han håller hög klass när det vankas beachhandboll, helt klart en kille som visat gång på gång vilken nivå han levererar bäst på. :)

Kul att Andreas Roswall, som är väldigt lång, levererar i Rya. Jag unnar honom all framgång med tanke på alla år han lagt ner på handbollen. Förresten så är han jävligt rolig och jag ligger på han då och då att han ska gästblogga här på Kant till kant. Den som lever får se..

Glad att se att Peter "Kurtan" Kurzwelly kommit tillbaka från sitt benbrott förra säsongen. Där har vi en härlig lirare. Har tänkt mig att gå och kolla på IK Nord snart, har hört att dom levererar en publikfriande handboll i Valhalla A. Om ni inte gillar handboll så kan ni gå dit för att se deras "BackstreetBoys-inspirerande" frisyrer.



Peter Kurzwelly as Nick Carter och...



...Johan Sighed as Nick Carter. Dom kunde nämligen inte sansas om vem som skulle vara vem. "Då får båda vara Nick", surade Kurtan bestämt och så blev det.


På återseende!

//nr 7

I Huvudet på Joakim Bäckström.



Över en höstkväll bytte sommarens givna resmål skepnad. Från att ha blickat mot en solig och roséfylld riviera i Frankrike, kastade vi genast ögonen över andra axeln och ner mot...inget mindre än ett grått och trist Polen.

Polen blev efter Sveriges match mot Holland helt plötsligt en våt dröm för många av oss. Ett land skall invaderas av svenskar i gula tröjor, gul/blå frisyrer (Berg) och öl som flödar likt vattnet i Venedig.

Vad gör Björk & Berg då? Självfallet så tar vi tempen redan nu.

Vi bestämde oss för att kontakta en god vän för att höra vad som måste ses i sommar, hur det är att faktiskt bo i Polen, och framförallt (med tanke på att vi är en handbollsblogg) hur livet är som handbollsspelare down there...



Vi presenterar (fyverkerier): Joakim Bäckström, spelare i polska Wisla Plock.


Han fick ta del av några av de riktlinjer vi kämpar efter: Var den goa gubben du är, om du inte hänger ut någon - häng ut dig själv och allra sist, här på bloggen är vi alltid de vi vill vara, inte de vi bör vara!



 - Alright Jocke, du har varit bosatt i Polen i ca 3 år, är det lika pissigt som det låter?


JB: Min första känsla när jag fick anbudet från WP var: "Fy fan, nej för helvete". Polen liksom, grått och trist!!
Men bestämde mig ändå för att åka ner tillsammans med Vegard Samdahl för att se vad klubben kunde erbjuda och hur staden Plock såg ut. Blev verkligen positivt överraskad. Staden är fin med moderna gallerior och fina restauranger. Men kan tillägga att detta var på sommaren.. På vintern är Polen verkligen "Pissigt" att bo i..

 
- "Åh fan" (försöker låta förvånad). Nu är det ju så att alla våra läsare känner ju inte till dig (tro det eller ej), hur skulle du beskriva dig själv?

JB: Oj, Som en person som älskar att sporta, särskilt bollsporter. Hatar att förlora spelar ingen roll om det är tv-spel eller match. Älskar att umgås med min familj och vänner.


 - Okej. Vi går vidare. För oss som inte följer polsk handboll. Hur skulle du jämföra livet som handbollsspelare där kontra Sverige?

JB: Livet som handbollsspelare i Plock kan vara tufft. Vi har de absolut bästa fansen i Polen men de kräver också mycket av alla spelare.
Under mina år i klubben har jag varit med om att en del spelare har sågats rejält på klubben hemsida och sedan fått packa väskan. Men handbollen är verkligen allt i denna stad och det märks på passionen hos fansen. Pressen är så klart mycket större på dig här jämfört med Sverige och finns mindre tolerans till dåliga prestationer. Men om allting går som det ska och du sköter ditt jobb så betraktas du som kung här nere. Förra året när vi vann ligan var magiskt...

 
- Den givna följdfrågan; Hur har din egna utveckling sett ut och vilka chanser skulle du ge laget till SM-Guld?

JB: Ja du, Har utvecklat lite av allt skulle jag tro. Mitt försvarsspel samt kontringspel har blivit bättre, känner mig säkrare och lugnare på planen än man gjort tidigare. Har även fått bredare register än tidigare så en hel del har utvecklats, men man kan alltid bli bättre.
Det laget som vi har idag skulle ha bra chanser till att vinna ett SM-guld skulle jag tippa.

 
- Okej, och nu till den stora frågan… vad sysslar ni då med utanför handbollen?

JB: Hänger mycket med Christian Spanne en högerkant från Norge. Vi är samma årgång och spelade mot varandra under U-21 landslags tiden. Vi lirar mycket Tv-spel och spelar en del poker.


 - ...Med norska pengar antar vi. Vi var ju båda en del av Real RIK (Årgång 86/87) som bl a tog hem J-SM. Bästa minnet från vår tid som unga och pigga?

JB: Oj, Många riktigt roliga minnen från den tiden. Svårt att bara välja ut ett. Men så klart var hela finalsteget grymt kul. Finalen mot Guif var fantastisk.
Coacherna Tore och Dennis gjorde handbollen till en del av mig. Och sist när Sebbe Björk sjunger "smooth criminal", vilket också var en otrolig upplevelse..(garv).


 - Det har jag inget minne av (stelt garv). Vi byter ämne. Vi är många som har planer på att åka ner till Polen under EM i juni månad, vad får vi inte missa?

JB: Krakow är Polens finaste stad helt klart. Men tycker att ni ska åka in till Warszawa och kolla på den äldre bevarade delen av staden längst floden Wisla. Sedan får ni inte missa att dricka Tyskie, en polsk öl. Den är kanon go.


 - Jag snappade upp Tyskie.. Jag minns att du efter din elitseriedebut (mot Hammarby) som pojkspoling kom hem knäckt efter att publiken lutat sig fram och från 20 cm distans hånat dig, hur skulle du beskriva den polska handbollspubliken; sävehofsk (klappande på sin höjd) eller hammarbyisk (galet, maniskt gapande)?

JB: Hammarby ligger i lä jämfört med Polska fans. Går inte att beskriva vilket intresse det finns i detta landet för handbollen!
Det är sjukt roligt att spela matcher här. Spelar ingen roll vilka du möter, hallarna är alltid fulla och vi har ca 100 - 200 fans på alla bortamatcher som skriker och sjunger hela matchen..

 
- Jaha, det påminner lite om handbollslivet i Warta. Vad ger du laget för chanser till guld denna säsong?

JB: Vi kommer att få tufft att knipa guldet i år. Kielce har värvat in sjukt många bra spelare. Skulle säga att Kielce är favoriter. Men vi kommer göra allt för att försvara titeln.


 - Alright, nu börjar jag få lite tight med tid. Sista frågan; handen på hjärtat nu Jocke, vilken är Sveriges bästa handbollsblogg?

JB: (Garv) Bästa bloggen blir ju ni grabbar!! Gillade även att läsa Tomas Axners blogg, han är så gött brutalt ärlig. Gillar det!



Vi tackar Jocke för att han tog sig tid att bli intervjuad mellan FIFA-matcherna i Plock. Vi önskar honom ett stort lycka till med säsongen och önskar att väskorna får förbli uppackade. Vi har även första tjing på Jocke när han väljer att flytta hem, så alla vet. Hoppas vi berikat er med både kunskaper i Polsk handboll och vad ni skall göra mellan fotbollsmatcherna i sommar.

Vi tackar för nu med en stående ovation. Må väl gott folk.

Kärlek/

Sebbe Björk.

RSS 2.0