Kom och se Årets hetaste derby!


Idag avslutas den 5 omgången av årets allsvenska genom västkustderbyt mellan Önnereds HK och HP Warta.


Önnereds IK
startade sin handbollsverksamhet 1965 i Önnered. Klubben ombildade föreningen 1985 då handboll och fotboll skildes åt. Önnereds Handbollsklubb är klubbens namn och klubben håller sedan ombildningen till i stadsdelen Älvsborg i västra Göteborg.


"1992 invigde klubben sin egna handbollshall, ÖHK-hallen, som efter utbyggnader är godkänd för en publik på 1 000 personer. I juni 2008 invigdes ytterligare två hallar i anslutning till den redan befintliga. Önnereds HK har alltså tre hallar som ägs och drivs av klubben själv, vilket ger den en unik ställning i Sverige med exceptionellt goda träningsmöjligheter för senior- och ungdomsspelare. Man har eget kafé, gym och solarium samt sköter områdets motionscentral." - taget från Wikipedia.org


Damlaget har 9 säsonger i den högsta serien varav dom flesta är på 2000-talet. Herrlaget däremot har endast mäktat med 2 säsonger i Sverigehandbollens finrum. Jag minns säsongen 2004/2005 då Önnereds HK lyckades kvala upp genom en något krångligare väg än många andra. Dåvarande tränaren Robert Wedbergs mannar krigade på under höstsäsongen i div 1 för att försöka nå topp 4 placering och därmed få spela i Allsvenskan efter jul. Detta lyckades dom inte med utan enda chans till en Elitserieplats kommande säsong var genom vinst i div 1, sedan kval mot 4an i Allsvenskan (tror det var Hästö IF) och därefter kval mot elitserielaget Tumba i en serie på 3 matcher. Dom 2 första hinderna var avklarade och ÖHK åkte till Botkyrka för att försöka rå sig på elitserielaget. Dom förlorade första matchen med några bollar. Vinst hemma, för att sedan ta hem den totala segern med 24-27 borta i Stockholm! Elitserieplatsen va säkrad och handbollssverige var chockade! Tongivande spelare i laget har jag dålig koll på men kan tänka mig att Johan Thorén, Niklas Larsson, Magnus Andreasson och en ung Andreas Weinås var en bidragande faktor till avancemanget.


Sedan dess har herrlaget figurerat i den ombildade Allsvenskan och har varit uppe och nosat på Elitserien genom kvalserien utan att vara riktigt nära. Stommen som gör det i år ska vara Axel Sundbäck, Patrick Rodzewicz och inte minst det välmeriterade lånet från Alingsås, Ville Kangas. Dessutom har dom en duktig målvakt i form av Adam Krantz. Laget har börjat serien på ett okej sätt trots förlusten i Uddevalla för någon vecka sedan.


Utvisningar kommer visas,  knorrar kommer knorras och dönare kommer dönas! Jag hoppas att du inser vilken tight och rolig match det kan bli och kommer dit och stöttar oss i Warta så att vi kan bräcka detta ÖHK så vi kan få sjunga våran 2a segerramsa för året!



Förresten, tänkte till sist dela med mig av en illa passande verklighet taget från en div 3 match ute i Särö igår.

En inbiten Särökomet i publiken i slutet:
-" Men vafan!! Det är 5 minuter kvar och står lika i POÄNG! Då kan man väl för fan inte passa kanten??"

Dagens bistra sanning!




Ses i templet!

//nr 7.


Kommentarer
Postat av: Daniel

Hvordan gikk kampen ;)? Vant ni ;)?

2011-10-10 @ 20:40:59
Postat av: nr 7.

Vi vant med 22-17. Tommy Pettersson spilte en god kamp og lagt fem mål.

2011-10-10 @ 21:14:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0