Dyslektisk handboll...

Alright.

Då var det några få timmar kvar till spelet blåses igång. HPW - Rimbo i Estrellahallen, avkast klockan 15.

Truppen presenterades igår och ser ut som följande:

T. Lundin
H. Haglund

A. Henriksson

Sebbe Björk
J. Nydén

M. Bjäring
S. Gutesjö
C. Milding

T. Johannesson
A. Hallberg
H. Johansson
T. Pettersson
E. Nilsson
M. Smidje

Pulsen? - Riktigt bra. Efter en träningsvecka i dekadens inför ÖHK-matchen, har perioden fram till nu sett nästintill oförskämt bra ut vad gäller både intensitet och motivation. Våra förhoppningar är nu att det är applicerbart även på dagens match.

Jag tycker Berg lyckades sammanfatta en stad, ett lag och en klubb (på under 1000 tecken) på ett oerhört begåvat sätt och tänker därför inte beröra  Rimbo mer än att försöka beskriva vad vi/ni kan förvänta oss för ett lag i eftermiddag.

För att exemplifiera; När vi andra har blivit skolade efter handbollens ABC vad gäller taktik, försvar och anfall, så  får man väl kalla den handboll Rimbo tillämpar, något dyslektisk.

När en dyslektiker skall läsa, har bokstäverna i orden en benägenhet att hoppa runt och därför blir ordet svårt att tyda.

Det påminner om hur Rimbos spel upplevs. De springer runt i anfallet, skjuter när man inte skall, spelar ett så högt försvar att man är osäker på om de spelar försvar eller anfall. Men. De gör de bra. Riktigt bra till och med, man behöver inte kolla längre än till tabellen.

Därför förväntar vi oss en hård match som kan svänga snabbt, där det gäller att alltid vara på tå. Det visar även förra säsongens resultat oss emellan. 18 upp hemma, 9-10 ner borta. Därför betonar jag, metaforen är ingen diss eller något hets. Utan endast ett exempel på en annan väg att vandra.

För Rimbo väntar, precis som för en bokläsande dyslektiker en process av hårt slit, oerhört tålamod och hängivelse. Två möjliga resultat av denna process; Att man har tålamodet och kämpaglöden som krävs och kan stolt säga att man klarat det. Eller att det går åt helvete. Vilka är ni Rimbo?

I allsvenskans övriga matcher så tror jag, precis som spelbolagen, på idel hemmasegrar förutom i IFK-Skånela matchen. Den enda frågan jag ställer är; är det inte dags för Eslöv att skrälla snart? Kanske blir idag?

På en helt annan planet spelar våra stadskollegor Sävehof mot ett utomjordiskt Barcelona. Har inte kollat vad spelbolagen givit Sävehof för odds, men det måste vara närmare 1000xdegen?

Ok, gott folk. Nu har jag kollat färdigt det senaste avsnittet av Gossip Girl och ska poppa upp  för en bit mat och promenad.

Vi syns i eftermiddag. Glöm inte banderollerna.

Best regards

Sebbe Björk

Kommentarer
Postat av: Storstadspojk

Grymt spännande idag. Jag kommer till lundbystrand och stöttar. Har även spelat på er. Så gör mig inte besviken nu ;)

2011-10-15 @ 11:53:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0