Tänk om Johan Glans är på läktaren?




Nästa tripp på denna säsong är när laget åker till Eslöv imorgon. Bussen avgår kl 09:30 och jag tänkte nu ge er lite kött på benen inför morgondagens utflykt och match.

Eslöv är en stad i Skåne. Tätorten har en växande befolkning på runt 17800 (2010) och fungerar som förort till de närliggande städerna Malmö och Lund.

Eslövs HF, som endast ägnar sig åt herrhandboll, bildades 1969. Klubben har en god ungdomsverksamhet och bildar ungefär ett lag per åldersklass. Klubben arrangerar årligen en "handbollsfest" på Karlsrobadet i Eslöv, en beachhandbollsturnering.
Övriga föreingsverksamheter som bedrivs i staden är, pingis, tennis, fotboll, orientering, längskidåkning, golf. Pingis och handboll är väl det befolkning pratar om mest på gatorna kring stan. Stadens största framgång rent idrottsmässigt är när tjejerna i Team Eslöv vann SM-Guld i handboll 2 år i rad, 2002 och 2003. Detta har dock på senare tid överträffats av pingisklubben Eslövs Al som vann SM-guld 5 år i rad, 2005-2009.

Kända personer med anknytning till Eslöv är:


- Johan Glans, (född 1974) komiker som vi alla numera känner till. Tänk om han är på läktaren imorgon?


- Tina Leijonberg, (född 1962) programledare som fick sitt genombrott som Pilla i tv-serien Tre Kronor. Fick sedan ett erkännande när hon tog över som programledare i Söndagsöppet efter Alice Bah, år 1996. Har även medverkat i Melodifestivalen vid 2 tillfällen utan framgång.


- Alice Timander, född Muller i Trelleborg 1915. Flyttade som 12 åring till Eslöv där hon tog studenten för att sedan flytta till Stockholm. Där läste hon till tandläkare och blev därefter Sveriges yngsta tandläkare. Sedan blev hon underhållare, och kallad "premiärlejon", då hon flitigt besökte teaterpremiärer.


Lite rolig kuriosa för staden är att den blev omnämnt i ett direktsänt TV-program med Lasse Holmqvist för att vara "Sveriges tråkigaste stad" och blev därefter den stad som förknippar med det epitetet. Uttalandet kom från Hans Ostelius, så kallad "världsresenär". Vid ett senare tillfälle fick han frågan varför han sa så och svarade: - Sa jag så, jag menade Landskrona.


Nu över till handbollen och klubben Eslöv HF. EHF:s A-lag spelar för första gången i Allsvenskan. Detta efter att säkrat avancemanget när man vann borta mot Country i näst sista omgången av Division 1 Södra förra säsongen. Laget består i år av ca 70% egna produkter och har en medelålder på 20,5 år. Efter att EHF hade tappat hela årskullar mellan åren 1980 - 1987 så har ungdomsverksamheten vuxit till att vara Skånes tredje största på pojksidan. Frukterna av detta arbete börja nu att ge resultat i A-laget. Dock har laget börjat med 6 raka förluster och en målskillnad på -47. Dom fick en tuff start i premiären hemma mot Lindesberg och förlorade med 25-37. Kanske tog hårt på självförtrondet och respekten för allsvenskan blev lite väl stor? Närmast seger hittills har dom varit i 2 omgången då dom förlorade mot Trelleborg på bortaplan med 30-33.

På Eslövs HF hemsida har dom sammanställt en "på hugget"-lista. (efter varje hemmamatch utses 3 spelare i EHF som varit mest på hugget. Den spelare som utses till matchens spelare får 3 ormhuvuden) Listan ser i nuläget ut så här:

På-hugget-topplistan

Victor Nihlén

5

Simon Bengtsson

5

Maui Lolohea

3

Enes Muranovic

2

Henrik Hurtig

1

Tim Davidsson

1

Jim Axelsson

1


Listan sammanfattar väl dom viktigaste kuggarna i Eslövs gäng och jag antar att dom är ett laddat lag inför matchen imon och suktar efter sin första vinst i årets Allsvenskan. Vi har blandat och gett hittills på säsongen och måste höja oss för att ta hem båda poängen. Olle och Preben kallades samma trupp som mot Rimbo Roslagen. Matchen börjar kl 15:00 och jag hoppas få rapporterat per sms från Michael Nordenstedt under matchens gång, får bara sätta på ljudlöst i bio-salongen.




En trevlig lördag hälsar jag er så inkommer ett reportage direkt efter matchen imorgon.

//nr 7.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0