32 tekniska fel i snitt i ett VM!!?



Lite smått trött idag efter att legat uppe och kollat på en gladhandboll utan dess like i sista kvartsfinalen mellan Brasilien och Spanien. Spanien drog till slut det längsta strået, efter vad jag kan tyckas vara en coachmiss från Brasilien. Lika och 40 sek kvar lägger han timeoutkortet cirka 10-15 sek för tidigt. Brasilien kom nog inte fram till något vettigt heller utan kastade in bollen i Spaniens nävar som kunde kontra in vinnarmålet. Synd att värdnationen är ute, det va ju fest kring det brasilianska laget.


* * *


Rimbo - Eslöv, 34-34.

Den 24/11 skrev jag inlägget Rimbo till Elitserien? där jag påpekade att Rimbo inte behöver oroa sig för arenafrågan och om den klarar elitseriekraven o.s.v. Sedan dess har Rimbo F F F O där oavgjorda resultatet igår var deras första poäng på dom fem senaste matcherna. Sämst form i Allsvenskan.

Efter förlusten borta mot Eslöv förra veckan twittrade Rimbo om ångest. "Gör om gör rätt", va något jag kunde läsa. Detta blev som ni nu vet istället "Gör om gör fel igen".

Dessutom twittrade jag med Rimbo innan deras dubbelmöte med Eslöv om huruvida vi bara är fem poäng bakom dom trots våran katastrofsäsong. "Men glöm inte att vi har dubbelmöten mot Eslöv kvar, medans ni har Lindesberg". Inställning och fel fokus?


* * *


Thomas Axnér har äntligen klippt sig, till handbollssveriges glädje.


* * *


VM i tekniska fel? Angola stod för 22 tekniska fel mot Danmark igår, i en kvartsfinal i ett VM! Dessutom såg jag att Spanien klantade till det hela 23 gånger igår mot Brasilien. Lägg därtill att Australien stod för hela 223 tekniska fel på hela turneringen. Alltså ca 32 stycken per match!! Bra att ha med alla kontinenter i VM men någon måtta får det vara!


* * *


Som vi noterade och twittrade om igår. "Sjukt att Rysslands Emilia Turey är så lik Halle Barry men ändå så otroligt mycket fulare." Tänkte bjuda på en "lika som bär-bild" men vågar inte publicera några bilder i bloggen längre. Varför kan ni läsa i i inlägget Bilder på bloggen kostade tusen. Ni får istället klicka på namnen och jämnföra. Likt?


* * *


Läste på Handboll i media att v6an i Ystad IF, Philip Nilsson, fått två röda kort på sjumeterskast på ett år. Elitserierekord?


* * *


Nu är jag inte så sugen på att skriva mer.

Ha en go dag.


/Alek
@fransammakant

Kommentarer
Postat av: Sten Sax på C

Nu har jag sett både Sverige och Brasilien ha blivit utslagna och det på liknande sätt. Man vågar inte vinna!!!

När man är i ledningen och det börjar dra ihop sig, så börjar man spela fegt, utan fart och utan fantasi. Varför inte fortsätta de snabba uppspelen istället och ta chansen till lätta mål? Varför så stillastående och transportera både bollen och sig själv i sidled istället för framåt mot mål?



Av det jag såg av svenskorna i turneringen så blev jag nästan mörkrädd. Är vi verkligen inte bättre än så här på elitnivå i Sverige? Så mycket tekniska fel och felbeslut ser man inte ens på B-pojksnivå.



Nä, damhandbolls-VM var inget roligt att titta på som svensk.



Men damhandbollen är i alla fall närmre herrhandbollen än vad damfotbollen är herrfotbollen.

Jag väljer damhandboll före damfotboll alla gånger...

2011-12-15 @ 14:43:01
Postat av: Coach

Ständigt detta hackande på Rimbo. Hatkärlek eller ...



Ingenstans nämns om den dåliga coachning som gjordes

på Dam-VM i förlustmatchen mot Frankrike.

Laget och 9-meterspelarna hade flyt även om Torstensson inte sköt, helt plötsligt skickas då en ouppvärmd Roberts in på plan.

Fumlar bort den första bollen och sedan såg ni själva vad som hände.

När Roberts byts ut har spelet gått i baklås.

Under samma period var det ibland punkt när försvarare inte hann byta med anfallare

samt att det kördes med punkt i 5 mot 5.

Det svenska lagets styrka är försvar på linjen, nu blev luckorna så stora att de tekniska och snabba fransyskorna hade lekstuga med svenska försvaret.



Coacher, gör om, gör rätt till nästa mästerskap.



Visst Roberts ordnade en straff men som sagt kall när hon kom in efter att ha suttit hela första och en bit in i andra. Tolat ej godkänt för henne men laget tappade flytet efter dålig coachning.

2011-12-15 @ 15:28:03
Postat av: cv writer

mycket intressant artikel


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0