Damerna Åker Ut i Gruppspelet





Det är väl på sin plats att skriva några meningar om stundande VM i damhandboll i Brasilien. Med tanke på medias bevakning och upphaussning kring detta, som troligtvis kommer vara lika intressant som en match i div. 1 i Sverige, tänkte jag neutralisera det hela genom att vara totalt tvärtom. Jag tror inte på Sverige i VM. Möjligtvis åker dom ut redan i gruppspelet.

Johanna Ahlm får en för stor börda och hon är inte den spelaren som hon var innan sin skada än. Annika Wiel Friden är fortfarande ganska så medioker kantspelare och det kommer visa sig ännu mera denna turneringen. Jag förutser att Linnea Torstensson kommer behöva vila sin axel från hårda skott, då och då, och detta kommer göra att Sverige tappar det distansskyttet som dom hade vid EM-silvret. Inte nog med det så gick den ända i damlandslaget med killer instinct, Therese Islas Helgesson, och skadade sig.
Förra turneringen slog Sverige ur underläge, nu ska dom vinna. Det klarar inte ett svenskt landslag.

Så, nu är allt neutraliserat.


* * *


Enligt ryktet har Nacor Medina Perez blivit felciterad av Folket och artikeln angående "attacken på Zacke" bör tas med en nypa salt. Vi ber om ursäkt om vi grundat vårat senaste inlägg om Nacor på felaktig information.


* * *


Sävehof hedrade Gunnar Qvist på onsdagskvällen med gratis entre och en stabil vinst mot Capeiro Tumba.
Enligt Filip Krook, målvakt i Tumba, borde hans lag ha vunnit. Som vanligt...

Snappade upp ett twtter-inlägg från Michael Apelgren efter matchen:
"Måste tacka Krook. För den enda som kan ge en lite motivation till att spela mot Tumba är väl hans korkade blogg."
Krookens "korkade" blogg hittar ni här.


* * *


Sebastian Seiferts
attack på Jonathan Stenbäcken i Slutspelserien för några säsonger sedan, har åter kommit upp på tapeten. Är den till och med grövre än attacken på Zacke? Seifert fick ju ingen avstängning alls. Då borde väl inte Nacor få det heller?

Skillnaden är den att Rustan Lundbäck valde att inte anmäla händelsen, då han ville att Seifert skulle spela de resterande två matcher i slutspelserien så att Ystad vann och Sävehof fick behålla sin förstaplats och därmed "lättare" semifinalmotståndare i form av GUIF. Vinst 3-0 i den semifinalserien och Rustans visade prov på varför han lyckades så bra i sin tränarkarriär. Fingertoppskänsla.


* * *


Publik: 4143
. Jag kan inte sluta att bli imponerad över Kristiansstads publiksiffra. För några säsonger sedan spelade dom i allsvenskan och snittade 1000 pers. Bra lyft!


* * *


Handbollsrik helg väntas. Inte varje helg det sänds tre handbollsmatcher.
RIK - Alingsås på SVT, VM-premiären mellan Sverige - Argentina i TV4 och den viktiga hemmamatchen för Sävehof mot Chambery i tv10.


* * *


Twitter hit, twitter dit, verkligen en grej jag fått upp ögonen för. Är jag sen eller? Kul att följa allt från verbala attacker från Emil Berggren och Soran Ismael till livliga diskussioner om Tomas Axners frisyr.
albergoMir, är mitt konto men jag och Chris diskuterar just nu om vi ska skapa ett twitterkonto för bloggen.
Chris hittar ni på twitter under namnet pangbrego.


* * *


Nu är jag äntligen tillgänglig för spel igen efter 3 månaders frånvaro på grund av min axelskada. Känns kul att kunna vara med och påverka. Imorgon möter vi Kroppskultur, kl 15:00 i Lundbystrand. Jag tror verkligen på vinst och blir det så, så ligger vi bara 5 poäng efter överraskningslaget Rimbo, lägg då till att vi har haft en minst sagt dålig säsongsupptakt.


* * *


Michael Erichsen
, västsveriges hetaste sportfotograf, läser vår blogg regelbundet och meddelade snällt att vi får ta del av hans bilder här på bloggen. Så nu har vi lite annat än Simon Gutesjö och Tobias Lundin i kalsonger att tillgå, till allas lycka.

Erichsens hemsida och blogg hittar ni här.


* * *


Läste att det tydligen är noll tollerans på Twitter och Facebook för damlandslaget i Brasilien. Men har förbundskaptenen koll på Instagram??





Ha nu en bra Fredag och helg så ses vi i LundbyStrand imon kl. 15:00.




/Alek


Kommentarer
Postat av: Stefan

Gillar skarpt det ni skriver. Fortsätt så!

2011-12-02 @ 10:36:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0